Resetuje mi się zegar i licznik....

Masz problem ze swoim VW?
Napisz tutaj co go boli :)

Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP

Rafał1984zrm
Mały gagatek
Mały gagatek
Kontakt:

Resetuje mi się zegar i licznik....

Post autor: Rafał1984zrm » śr paź 22, 2008 21:12

Witam!!!

Panowie może Wy mi pomożecie, bo już mi ręce opadają...:( Za każdym razem gdy wyłącze silnik, resetują mi się aktualnie przejechane kilometry. Resetuje się też zegarek- ciągle wskazuje 12:00. Dodam, że stało się to wszystko, gdy siadł centralny zamek. Od tego momentu mam objawy jakie wymieniłem wyżej. Ponadto nie słychać też sygnalizatora włączonych świateł oraz brak jest oświetlenia wnętrza.
Pomóżcie mi... wypiąłem centralkę, ale to nic nie dało. Najbardziej chodzi mi o to, by wyjaśnić przyczyne resetowania się zegarka i licznika kilometrów. Jestem z Dąbrowy Górniczej. Jeżeli jest ktoś na forum, kto mógłby mi to skontrolować - chętnie skorzystam z pomocy. Póki co czekam na Wasze sugestie.

Pozdrawiam

Rafał

Awatar użytkownika
Paweł Marek
V.I.P.
V.I.P.

Post autor: Paweł Marek » śr paź 22, 2008 21:23

sprawdź bezpiecznik 21 (od między innymi zapalniczki)

Kto o coś spytał i uzyskał poradę niech czuje się zobowiązany napisać o rezultatach -pomogło, nie pomogło, jakie było właściwe rozwiązanie problemu.

Rafał1984zrm
Mały gagatek
Mały gagatek
Kontakt:

Post autor: Rafał1984zrm » śr paź 22, 2008 21:27

bezpieczniki są w porządku

Rafał

Awatar użytkownika
krzycho85
Gadatliwa bestia
Gadatliwa bestia

Post autor: krzycho85 » śr paź 22, 2008 21:31

Resetuje się też zegarek- ciągle wskazuje 12:00. Dodam, że stało się to wszystko, gdy siadł centralny zamek. Od tego momentu mam objawy jakie wymieniłem wyżej. Ponadto nie słychać też sygnalizatora włączonych świateł oraz brak jest oświetlenia wnętrza.
Dokładnie wszystkie te usterki plus nie działająca zapalniczka miał nie dawno mój kolega w golfie mk3 i winny był własnie bezpiecznik nr 21, montował nowe radio i zrobił małe zwarcie :grin:

Rafał1984zrm
Mały gagatek
Mały gagatek
Kontakt:

Post autor: Rafał1984zrm » czw paź 23, 2008 19:14

wielkie dzięki koledzy:) Przyczyną był bezpiecznik nr 21. Nie dość , że było on spalony to jeszcze siedział lużno w gnieżdzie. Jeszcze raz bardzo dziekuje za pomoc

Rafał

Zablokowany

Wróć do „Techniczne (archiwum)”