[MK3] Variant wymiana amorkow co wybrac ??
Moderatorzy: Moderatorzy, VIP
[MK3] Variant wymiana amorkow co wybrac ??
witam mam taki problem bo musze wymienic wszystkie cztery amorki no i wlasnie niewiem jakie wybrac jaka firme czy lepije olejowe albo gazowe ??
mam takie dwie uwagi :
nie zalezy mi na obnizeniu autka tylko na tym zeby bylo sztywniejsze w zakretach i zeby sie tak bardzo nie przechylalo i nie bujalo
i jescze jedna sprawa czasem przewoze troszke ciezki ladunek kolo 200-300kg tak ze niewiem jakie amorki byly by najlepsze ??
prosze o jakas pomoc bo w tym temacie jestem zielony
pozdrawiam
mam takie dwie uwagi :
nie zalezy mi na obnizeniu autka tylko na tym zeby bylo sztywniejsze w zakretach i zeby sie tak bardzo nie przechylalo i nie bujalo
i jescze jedna sprawa czasem przewoze troszke ciezki ladunek kolo 200-300kg tak ze niewiem jakie amorki byly by najlepsze ??
prosze o jakas pomoc bo w tym temacie jestem zielony
pozdrawiam
- sas_gti
- Mistrz KieroVWnicy
- Kontakt:
Róznica polega na tym czy amor jest wypełniony (uproszczając).
tzw gazówki mają w środku i gaz i olej. Są szybsze w reakcji od olejówkek majacych w środku tylko olej.
to gazówka
Elementami są: tłoczysko (A), tłok (B), cylinder (C), zbiornik oleju (D), pływający tłok (E), komora powietrzna (F).
źródło wikipedia,
olejówki mają miększe charakterystyki
tzw gazówki mają w środku i gaz i olej. Są szybsze w reakcji od olejówkek majacych w środku tylko olej.
to gazówka
Elementami są: tłoczysko (A), tłok (B), cylinder (C), zbiornik oleju (D), pływający tłok (E), komora powietrzna (F).
źródło wikipedia,
olejówki mają miększe charakterystyki
Ostatnio zmieniony pn paź 20, 2008 00:08 przez sas_gti, łącznie zmieniany 1 raz.
nio zajebiscie to posales dziekuje
czyli z tego rozumie ze przy gazowkach sie ma bardziej sztywne zawieszenie a olejowe to bardziej komfortowa jada
i jeszce jedna sprawa jakie wybrac gazowki do mojego golfika ?? co polecacie ??
pozdro
czyli z tego rozumie ze przy gazowkach sie ma bardziej sztywne zawieszenie a olejowe to bardziej komfortowa jada
i jeszce jedna sprawa jakie wybrac gazowki do mojego golfika ?? co polecacie ??
pozdro
Ostatnio zmieniony pn paź 20, 2008 18:11 przez dziobas, łącznie zmieniany 1 raz.