co to za dźwiek
Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP
co to za dźwiek
dzisiaj po przejechaniu 500 km usłyszałem taki dźwięk w silniku -->
hałas dochodzi w miejscu gdzie linka od gazu dotyka pokrywy zaworów (przynajmniej tak mi się zdaje)
1.6 ABU mono wtrysk
hałas dochodzi w miejscu gdzie linka od gazu dotyka pokrywy zaworów (przynajmniej tak mi się zdaje)
1.6 ABU mono wtrysk
Ostatnio zmieniony sob paź 18, 2008 21:23 przez Drogojad, łącznie zmieniany 1 raz.
- LASOT-A
- Gadatliwa bestia
- Kontakt:
To normalny dźwięk, bo masz zaworki hydrauliczne i one tak pracują jak deselek jak są zimne ale to normalne zjawisko. Uważam że wszystko masz OK.
[ Dodano: Sob 18 Paź, 2008 ]
Eeeee a może Ci się już trochę kończą szklaneczki.... ale chyba się na razie nie przejmuj za bardzo bo równo pracyje na mój słuch.
[ Dodano: Sob 18 Paź, 2008 ]
Eeeee a może Ci się już trochę kończą szklaneczki.... ale chyba się na razie nie przejmuj za bardzo bo równo pracyje na mój słuch.
Brillantschwartz perleffect - LA9V
Jeżdże nisko, leże na glebie, grunt to zawieszenie... Jedziesz?
Jeżdże nisko, leże na glebie, grunt to zawieszenie... Jedziesz?
jak Ci sie tluka zawory to pewnie przydalby sie remont glowicy:) ale jak to sie niedawno zaczelo to nie ma co...sie z tym palic tak jak koledzy pisze auto jak zimne po dluzszym postoju musi ponapelniac hydraulike i jak sie rozgrzeje powinno wrocic do normy, jak taki dzwiek masz na goracym silniku to glowica powoli bedize do zrobienia:)
Po pierwsze - to stuka ewidentnie jeden z popychaczy hydraulicznych. Albo się skończył, albo stuka z powodu niedostatecznego smarowania.Drogojad pisze:...dzisiaj po przejechaniu 500 km usłyszałem taki dźwięk w silniku -->
1.6 ABU mono wtrysk...
Po drugie - sprawdź poziom oleju, bo po trasie 500km mogło Ci go trochę ubyć.
Po trzecie - nie zmieniałeś ostatnio oleju?
Po czwarte - jeśli nie zmieniałeś ostatnio oleju to zmień (z filtrem oczywiście).
Daj znać co się zmieniło.
VW Golf MkIII 20 Jahre GTI 1.9TDI AFN 1996 - SPRZEDANY!
Skoda Roomster Comfort Style 1.6TDI CAYB 2010
Skoda Roomster Comfort Style 1.6TDI CAYB 2010
olej był wymieniany 5000 kilometrów temu i jest napewno więcej niż 3/4 sprawdzałemAFN140KM pisze:Po drugie - sprawdź poziom oleju, bo po trasie 500km mogło Ci go trochę ubyć.
Po trzecie - nie zmieniałeś ostatnio oleju?
Po czwarte - jeśli nie zmieniałeś ostatnio oleju to zmień (z filtrem oczywiście).
a co do dźwięku to dalej występuje lecz już słabiej "cyka" jutro pojade do mechanika i zbada co jest nie tak i napisze