OŚWIETLENIE DRZWI, CENTRAL, SPRZĘGŁO ciężko chodzi ETC.

Masz problem ze swoim VW?
Napisz tutaj co go boli :)

Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP

Awatar użytkownika
teksik
Nowicjusz
Nowicjusz

OŚWIETLENIE DRZWI, CENTRAL, SPRZĘGŁO ciężko chodzi ETC.

Post autor: teksik » sob paź 18, 2008 14:48

Witam.

Ostatnio kupiłem MK4 i nie świecą mi lampki w drzwiach (u dołu). Sprawdzałem żaróweczki i są ok, natomiast zarówno przy lewych jak i przy prawych drzwiach nie działają...
Poza tym, jak otworzę central z kluczyka i otworzę przednie drzwi to jeśli nie przekręcę kluczyka uruchamiając zapłon, to zamyka się samoczynnie samochód. Nie ma tego problemu jak otworzę tylne drzwi.

Jaka jest różnica w climatroniku jeśli wybiorę ECON lub nie ma nic (ani ECON ani AUTO)? Czy ma wpływ na spalanie jeśli wybiorę w chłodny dzień ECON lub nie będzie nic?

Jak Wam chodzi sprzęgło? U mnie dosyć ciężko, miałem wcześniej Nissana Almerę i tam mógłbym rękę wciskać, to sam u brata w Lagunie, natomiast w Golfie jest b.ciężko. Czy to jego "urok" czy coś jest nie tak?

Pozdrawiam,
TEKSIK

greg

Post autor: greg » sob paź 18, 2008 14:57

Czy ma wpływ na spalanie jeśli wybiorę w chłodny dzień ECON lub nie będzie nic?
nie chodzi kompresor a więc teoretycznie powinien troszkę mniej spalić (nie licz na jakieś tam wielkie oszczędności ale troszkę)
teksik pisze:natomiast zarówno przy lewych jak i przy prawych drzwiach nie działają...
wpisz w szukaj - mikrostyk zamka lub dioda drzwi
teksik pisze:Poza tym, jak otworzę central z kluczyka i otworzę przednie drzwi to jeśli nie przekręcę kluczyka uruchamiając zapłon, to zamyka się samoczynnie samochód
jak wyżej
teksik pisze:Jak Wam chodzi sprzęgło?
ja wiem - normalnie - porównaj z innym golfem (np podjedź do jakiegoś komisu i wsiądź - sprawdź)

pavwcio
Nowicjusz
Nowicjusz

Post autor: pavwcio » sob paź 18, 2008 20:37

Jaka jest różnica w climatroniku jeśli wybiorę ECON lub nie ma nic (ani ECON ani AUTO)? Czy ma wpływ na spalanie jeśli wybiorę w chłodny dzień ECON lub nie będzie nic?

jeśli na wyświetlaczu pojawi się ECON to sprężarka klimatyzacji nie jest załączona i wtedy spalanie jest niższe(niewiele jak już GREG pisał)natomiast jeśli na wyświetlaczu pojawi się AUTO lub nic nie ma,to wystarczy,że spojrzysz na obroty silnika na biegu jałowym i będziesz widział jak wartość wzrośnie o ok.100 obr./min co oznacza niewielki wzrost zużycia paliwa.p.s.pamiętaj,że klime od czasu do czasu trzeba włączyć na conajmniej kilka minut podczas jazdy równierz jesienią i zimą aby układ był dłużej sprawny poza tym włączona klima to błyskawicznie odparowane szyby :bigok:

Zablokowany

Wróć do „Techniczne (archiwum)”