Centralny zamek nie reaguje na pilota
Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP
Centralny zamek nie reaguje na pilota
Witam
Zamek oryginalny z pompką, można zamknąć pilotem ale już nie daje się otworzyć, nie słychać żadnych odgłosów, w ogóle nie reaguje. Natomiast wszytko działa przy otwieraniu kluczykiem, wygląda jakby pompka nie dostawała sygnału otwarcia z pilota. Działa za to włączanie i wyłączanie alarmu. Czy ktoś wie jaka moze być tego przyczyna albo gdzie jest odpowiedzialny za to przekaźnik?
Z góry dziękuje za wszelkie sugestie.
Zamek oryginalny z pompką, można zamknąć pilotem ale już nie daje się otworzyć, nie słychać żadnych odgłosów, w ogóle nie reaguje. Natomiast wszytko działa przy otwieraniu kluczykiem, wygląda jakby pompka nie dostawała sygnału otwarcia z pilota. Działa za to włączanie i wyłączanie alarmu. Czy ktoś wie jaka moze być tego przyczyna albo gdzie jest odpowiedzialny za to przekaźnik?
Z góry dziękuje za wszelkie sugestie.
Ostatnio zmieniony pn lip 23, 2007 22:46 przez Sputnik, łącznie zmieniany 1 raz.
Przeczytaj dokładnie instrukcje od alarmu, większość posiada funkcję wyboru czasu trwania impulsu do zamka 1 lub 3 sek. Wyboru dokonuje się w trybie serwisowym alarmu, jak do niego wejść musisz wyczytać z instrukcji.prome12 pisze:A jak można ustawić dłuższy sygnał w alarmie? Drugie pytanie: jeżeli alarm podaje mase to jak z tego zrobić sygnał dla tego pneumatycznego zamka? Przekaźnik? Który i jak?
Jeśli alarm podaje mase to sporo zamków daje się wysterować. Są zamki co potrzebują sterowania dwoma przewodami na których pojawia się naprzemian plus, a są też sterowane jednym przewodem gdzie pojawia się raz + a raz -. Zanim skorzystasz z mądrych rad, że dla odwrócenia polaryzacji sa potrzebne dodatkowe przekaźniki, radzę samodzielnie obejrzeć swój alarm po zdjęciu obudowy. Do wczoraj byłem pewien, że w swoim alarmie też będę musiał zastosować przekaźniki dla uzyskania sterowania "+", tymczasem okazało się , że na wyjściu alarmu do sterowania zamkiem są wmontowane przekaźniki. To czy będę chciał do sterowania + czy masę, zależy od tego co podłączę do ich styków! Proste jak jasny gwint!
Jozef, a jaki masz alarm? Muszę mój rozebrać (koło soboty) i zrobię zdjęcia, może da się to jakoś przerobić. Długości sygnału nie mogę zmienić jest 0,7 i koniec ale mam jeszcze jakiś sterownik do centrala tylko nie mam żadnych danych na jego temat. Pobawię się, jakby co to będę pisał.
Carpe Diem - Memento Mori