Witam
Mam pytanie jak od podstaw zamontować 4 elektryczne szyby, posiadam ori siłowniki oraz panel z przełącznikami, nie mam kabli do podłączenia itd, proszę o foto poradę lub o link jeśli ten sam temat był poruszany bo ja nie znalazłem na forum. Jeśli to skomplikowane ile może kosztować montaż u mechanika? Jeśli ktoś zna w wawie lub okolicach osobę która sie tym zajmuje proszę o pomoc.
Pozdrawiam
Montaż elektrycznych szyb
Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP
- maniek8855
- Forum Master

- maniek8855
- Forum Master

ło to w sumie nic trudnego...
wystarczy troche kabli jeden przekaźnik i pewnie z dzień roboty zeby wszystko łądnie zrobić
jeśli chodzi o drzwi to po rpsotu wymontowywujesz menaul i zamiast niego montujesz elektryczny... wszystko ładnie pasuje...
najwiecej zabawy będzie z ciagnięcia kablami...
na początku musisz jeden grubszy pociagnać z akumulatora i jego podąłczyć do przekaźnika..
następnie od stacyjki + do przekaźnik i podąłczyc to tak by + z grubega kabla szedł dopiero po przekreceniu stacyjki...
następnie to juz wg schematu podłaczać pod przełączniki i następnie pod silniczki...
tylko nalezy stosowac troche grubsze
wystarczy troche kabli jeden przekaźnik i pewnie z dzień roboty zeby wszystko łądnie zrobić
jeśli chodzi o drzwi to po rpsotu wymontowywujesz menaul i zamiast niego montujesz elektryczny... wszystko ładnie pasuje...
najwiecej zabawy będzie z ciagnięcia kablami...
na początku musisz jeden grubszy pociagnać z akumulatora i jego podąłczyć do przekaźnika..
następnie od stacyjki + do przekaźnik i podąłczyc to tak by + z grubega kabla szedł dopiero po przekreceniu stacyjki...
następnie to juz wg schematu podłaczać pod przełączniki i następnie pod silniczki...
tylko nalezy stosowac troche grubsze