rozładowanie akumulatora - help
Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP
-
darkoy
rozładowanie akumulatora - help
witam wszystkich!
Mam w swoim golfiku 1,9 tdi (90km) dziwny objaw, a mianowicie po kupnie nowego akumulatora nie mineło tydzień czasu a aku padł po nocy stania.Podjechalem do sklepu w którym go nabyłem z reklamacją i oni powiedzieli ze to musi byc cos z autem ale aku dali mi nowy(na szczęscie) .
Byłem u elektryka no sprawdził ładowanie i mówi ze jest ok 14,4 V czy ji w porządku.
Na co powinienem jescze zwrócic uwagę .
Za wszelkie info z góry dzięki
pozdr
Mam w swoim golfiku 1,9 tdi (90km) dziwny objaw, a mianowicie po kupnie nowego akumulatora nie mineło tydzień czasu a aku padł po nocy stania.Podjechalem do sklepu w którym go nabyłem z reklamacją i oni powiedzieli ze to musi byc cos z autem ale aku dali mi nowy(na szczęscie) .
Byłem u elektryka no sprawdził ładowanie i mówi ze jest ok 14,4 V czy ji w porządku.
Na co powinienem jescze zwrócic uwagę .
Za wszelkie info z góry dzięki
pozdr
Widocznie sprzedali Ci złom a przekręt im nie wyszedł.Ja zmoim aku bujałem się chyba z miesiąc zanim wymienili mi na nowy.Okazało się ,ze cele w aku były padnięte i za nic nie mógł się doładować.. Facet w sklepie nie chciał odpuścić i zaczoł wymyślać z ładowaniem ,przewodami,alternatorem..itp..Tak samo jak ty odwiedziłem elektryka i o dziwo wszystko ok.Pojeździsz..zobaczysz ...myślę ,że to sprzedawca chciał na tobie zarobić, zbywając się popsutego akumulatora w innym wypadku nie są tak skorzy do reklamacji
jak zwykle vw
-
darkoy
centralny, alarm, zegar, radio, wzmacniacz, komputer pokładowy
tak na szybko nie potrafię wymienic nic więcej co po wyjęciu kluczyka pobiera prąd z akku.
A najprostszym sposobem mierzenia prądu jest użycie amperomierza (w szereg z akku, czyli ze musisz odłączyc jedną klemę, nie ważne która , i wpiac tam przyrząd).
pochwal sie wynikiem i opisz co masz w aucie a uradzimy co i jak.
tak na szybko nie potrafię wymienic nic więcej co po wyjęciu kluczyka pobiera prąd z akku.
A najprostszym sposobem mierzenia prądu jest użycie amperomierza (w szereg z akku, czyli ze musisz odłączyc jedną klemę, nie ważne która , i wpiac tam przyrząd).
pochwal sie wynikiem i opisz co masz w aucie a uradzimy co i jak.
- Adrian1980
- Gadatliwa bestia

- Kontakt:
-
wara99
-
darkoy
-
Paweł83
- flatron316
- Gadatliwa bestia

- Kontakt: