Siada mi synchro na 2,3 i 5 biegu - zastanawiam się nad zmianą na skrzynkę 6
pzdr!
Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP
Może widziałem, tylko jak poznać że ma skrzynię 6TAZ pisze:A widziałeś MK3 z silnikiem 1,8 ABS na 6 biegowej skrzyni ?

I ile Ci pali z tą jazdą 1,3,5? A z Vento skrzynia pasuje na bank?Paweł Marek pisze:Sam na codzień jeźdżę po skandynawsku, czyli biegi 1 3 5. Lepiej poszukaj skrzynki o dłuższych przełożeniach, może z takiego Vento 2.0, albo skrzynię z długimi przełożeniami 4+E od mk2 1.8
Kumpel ma Borę 115KM TDI i ma skrzynię 6GMS pisze:do samochodu który ma 90 ps poszukac dluzszej skrzyni piątki
szkrzynie szustke (która jest pancerna) to sie montuje jak auto ma ponad 300 ps bo inne na dŁuższą mete nie dajarady
Tzn mam linkę z samoregulatorem, a ze skrzyni jest taka dźwignia, do której jest doczepiony samoregulator - to nie da rady? A z jakiego auta (model i poj. silnika) te skrzynie 4S lub 4T???TAZ pisze:Jak masz skrzynie na cięgna, a nie na linki to zakładaj 4S lub 4T,

ta bora ma ze 2 x więcej momentu i kręci się niżej ze względu na to że to diesel dlatego potrzebna mu skrzynia 6tka.AndreasN1 pisze:Kumpel ma Borę 115KM TDI i ma skrzynię 6 - dlatego myślałem o takiej
A ja myślę że 6tka by się sprawdziła znakomicie, ale jak mnie Kolega GMS oświecił że to > 3tys to dam sobie spokój i wymienię na 5 ale z innymi przełożeniamisas_gti pisze:Też uwazam pakowanie 6tki do ABS za przerost formy nad treścią, bo bedzie to wyglądało mniej więcej tak że auto będzie miał 4 biegi i dwa nadbiegi na których niekoniecznie już się będzie chciał rozpędzać,

właśnieAndreasN1 pisze:I ile Ci pali z tą jazdą 1,3,5?

4T jest najdluzsza, jest jeszcze CHD z mk3TAZ pisze:4S lub 4T, są to najdłuższe skrzynie i najlepiej działające
100km/h jest przy 2500TAZ pisze:100km/h na piątym biegu będziesz miał przy 2400 obrotów
chodzilo o to czy wybierak jest na linki czy na ciegnaAndreasN1 pisze:Tzn mam linkę z samoregulatorem, a ze skrzyni jest taka dźwignia, do której jest doczepiony samoregulator - to nie da rady?
Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 119 gości