temperatura tylko 60 stopni
Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP
temperatura tylko 60 stopni
Witam, od jakiegoś miesiąca mój mk3 1.8 nie łapie temperatury silnika na 90stopni tylko maks 60stopni , jak dochodzi do 70 stopni włącza sie wiatrak dlatego mam pytanie czy ktoś wie co to będzie ??? myśle że to przez termostat (wymieniałem 2lata temu) aczkolwiek pytam bo może to jakiś czujnik temperatury czy coś ??? prosze o pomoc jak ktoś wie 
Ostatnio zmieniony czw paź 09, 2008 10:53 przez banditoss, łącznie zmieniany 1 raz.
Re: temperatura 60 stopni POMOCY :(
sprawdz czujnik temp. silnika moze szwankujebanditoss pisze:Witam, od jakiegoś miesiąca mój mk3 1.8 nie łapie temperatury silnika na 90stopni tylko maks 60stopni , jak dochodzi do 70 stopni włącza sie wiatrak dlatego mam pytanie czy ktoś wie co to będzie ??? myśle że to przez termostat (wymieniałem 2lata temu) aczkolwiek pytam bo może to jakiś czujnik temperatury czy coś ??? prosze o pomoc jak ktoś wie
Ale nie wprowadzaj w bład bo tamta tabelka dotyczy czujnika temperatury dla ECU a nie dla wskaźnika temperatury na desce (a to nie to samo) !pelsonpnk pisze:w tym poście masz tabelkę i opis jak to zrobić: http://forum.vwgolf.pl/viewtopic.php?p=960192
Zagazowany KR już sprzedany :( , teraz jeżdzi się ABFem :) Abf czyli Abfahrt
Nad ranem:
-żona :gdzie byłeś mordo?!!
-on : na Fylypynach.
Nad ranem:
-żona :gdzie byłeś mordo?!!
-on : na Fylypynach.
czyli co to będzie? możliwe że to czujnik ? jeśli tak to który czujnik żebym wiedział który kupić w sklepie?? z góry dziękizodiak pisze: Ale nie wprowadzaj w bład bo tamta tabelka dotyczy czujnika temperatury dla ECU a nie dla wskaźnika temperatury na desce (a to nie to samo) !
Ostatnio zmieniony pt paź 10, 2008 11:40 przez banditoss, łącznie zmieniany 1 raz.
-
wojtas4589
- Wamia Mazury
- Auto: Golf V
- Silnik: BKC
- Kontakt:
-
wojtas4589
- Wamia Mazury
- Kontakt:
kolego jesli czegoś nie jesteś pewien to nie pisz bajek bo w mk3 jest jeden czujnik temp.silnikawojtas4589 pisze:tak, ale śą dwa czujniki jeden pokazuje wskazania na desce rozdzielczej własnie ten który prawdopodobnie Ci sie zepsuł a drugi podaje wskazania dla kompabanditoss pisze:to jest czujnik temp. silnika
[ Dodano: 10 Paź 2008 13:26 ]
korzysta z niego sterownik i licznik
-
wojtas4589
- Wamia Mazury
- Kontakt:
masz racje zasugerowałem się vr6ka którą niegdyś miałem tam były dwanorek111 pisze:kolego jesli czegoś nie jesteś pewien to nie pisz bajek bo w mk3 jest jeden czujnik temp.silnikawojtas4589 pisze:tak, ale śą dwa czujniki jeden pokazuje wskazania na desce rozdzielczej własnie ten który prawdopodobnie Ci sie zepsuł a drugi podaje wskazania dla kompabanditoss pisze:to jest czujnik temp. silnika
[ Dodano: 10 Paź 2008 13:26 ]
korzysta z niego sterownik i licznik