w....... i wstawic rurke zamiast tego? Układ paliwowy, co to jest i do czego sluzy?
Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP
- Sieergiej
- Mały gagatek

- Kontakt:
A tak mnie naszlo, poki co zostanie jeszcze.
Jak jest zimniej przy hamowaniu silnikiem (czyli zdjeciu nogi z gazu, na nierozgrzanym silniku) i rownoczesnie wcisnieciu sprzegla znowu mi obroty spadaja z i nie raz zgasnie i tak sobie kombinuje bo mnie to denerwuje. Zaopatrze sie w probnik i bede musial zczytac kody bledow. To wystepuje tylko przy hamowaniu silnikiem.
Jak jest zimniej przy hamowaniu silnikiem (czyli zdjeciu nogi z gazu, na nierozgrzanym silniku) i rownoczesnie wcisnieciu sprzegla znowu mi obroty spadaja z i nie raz zgasnie i tak sobie kombinuje bo mnie to denerwuje. Zaopatrze sie w probnik i bede musial zczytac kody bledow. To wystepuje tylko przy hamowaniu silnikiem.
- Lipek81
- Mistrz KieroVWnicy

- Kontakt:
To raczej nie ma nic do rzeczy. Przeczyść gaźnik, może pomoże. Wewnątrz gaźnika jest klapka, która odcina dopływ paliwa przy hamowaniu silnikiem (zatyka dysze plaiwowe). Klapka ta jest uruchamiana za pomocą popychacza na który naciska dźwignia od przesłony wstępnej. Ponieważ w starszych samochodach często spotyka się, że pluje olejem w gaźnik, to być może zasyfił się ten mechanizm i masz taki problem. Przy okazji - olej może pozapychać też dysze powietrzne, które są w górnej części. Jak znam życie to na kodach nic nie wyjdzie.
- naprawa, odnowa i budowa od podstaw wiązek elektrycznych (także clean look);
- swapy silników;
- inne nietypowe usługi elektryczne, których warsztaty nie robią, albo biorą za nie kupę kasy :D
BARDZO niskie ceny, staranne wykonanie - szczegóły priv.
- swapy silników;
- inne nietypowe usługi elektryczne, których warsztaty nie robią, albo biorą za nie kupę kasy :D
- Lipek81
- Mistrz KieroVWnicy

- Kontakt:
Aby rozebrać gaźnik trzeba najpierw zdemontować elementy zaznaczone na niebiesko - po lewej nastawnik przesłony wstępnej, po prawej zawór przewietrzania komory pływakowej.
Potem odkręcasz śruby zaznaczone na czerowno - i delikatnie oddzielasz dwie części gaźnika - uważaj na uszczelkę - lubi się przyklejać do połówek gaźnika - odklej ją delikatnie jakimś płaskim śrubokrętem, nozykiem itp. - tak, żeby jej nie uszkodzć. Gaźnik rozbieraj w czystych warunkach - bo on z zewnatrz może nie wygląda, ale wewnątrz jest na prawdę bardzo czysty. Uważaj, żeby nie pogiąć pływaka, nie czyść dysz mechanicznie - nic w nie nie wtykaj - tylko spkężone powietrze. Dysze możesz sobie wykręcić śrubokrętem - u mnie coś ciężko szło, nie chciałem niczego uszkodzć, więc nie odkręciłem.
Przy montażu uważaj jak będziesz zakładał nastawnik prześłony wstępnej - jego koniec musi trafić w cięgno przesłony.
Potem odkręcasz śruby zaznaczone na czerowno - i delikatnie oddzielasz dwie części gaźnika - uważaj na uszczelkę - lubi się przyklejać do połówek gaźnika - odklej ją delikatnie jakimś płaskim śrubokrętem, nozykiem itp. - tak, żeby jej nie uszkodzć. Gaźnik rozbieraj w czystych warunkach - bo on z zewnatrz może nie wygląda, ale wewnątrz jest na prawdę bardzo czysty. Uważaj, żeby nie pogiąć pływaka, nie czyść dysz mechanicznie - nic w nie nie wtykaj - tylko spkężone powietrze. Dysze możesz sobie wykręcić śrubokrętem - u mnie coś ciężko szło, nie chciałem niczego uszkodzć, więc nie odkręciłem.
Przy montażu uważaj jak będziesz zakładał nastawnik prześłony wstępnej - jego koniec musi trafić w cięgno przesłony.

- swapy silników;
- swapy silników;
- Sieergiej
- Mały gagatek

- Kontakt:
ok respect dla ciebie za opis i pkt, zabiore sie za to w przyszlym tygodniu bo sie okazalo ze mam z przodu amortyzator zlamany xD i to pierwsze zrobie.
Ostatnio zmieniony pt paź 10, 2008 21:39 przez Sieergiej, łącznie zmieniany 1 raz.
- Lipek81
- Mistrz KieroVWnicy

- Kontakt:
Sieergiej, a jeszcze takie pytanko - co to za blaszka leży po prawej od gaźnika?
- swapy silników;
- swapy silników;