Pali sie kontrolka ESP ABS i zuzycia klockow po wym. lozyska
Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP
Pali sie kontrolka ESP ABS i zuzycia klockow po wym. lozyska
wITAM MAM PROBLEM DZIŚ ODEBRAŁEM AUTO(NEW BEETLE) PO WYMIANIE ŁOŻYSKA BO COŚ HUCZAŁO ...NO I TAK DALEJ HUCZY PLUS PALI SIĘ KONTROLKA ESP ,ABS ,ZUŻYCIA HAMULCÓW COŚ TRZE W KOLE CZASEM ŚWISZCZY..CZY WIE KTOŚ O CO CHUDZIĆ BY CHYBA GOŚCIA ZABIJE JUTRO...POZDR DZIEKI ZA KONKRETNE INFO I PORADY
Ostatnio zmieniony wt paź 14, 2008 09:08 przez cezary3, łącznie zmieniany 2 razy.
MK4 US VR6 GTI
MK2 US Westmoreland Year One
Bora V6 4motion
MK2 GTI 16V 86' Year One
- Lipek81
- Mistrz KieroVWnicy
- Kontakt:
Może uszkodził wiązkę idącą do koła - awaria czujnika ABS skutkuje też awarią ESP (tak mi sie wydaje), i do tego te klocki... Gdyby tylko ABS i ESP to może rzeczywiście tylko czujnik zabrudzony.... A tak w ogóle, to jak on to wymienił, że dalej huczy?
- naprawa, odnowa i budowa od podstaw wiązek elektrycznych (także clean look);
- swapy silników;
- inne nietypowe usługi elektryczne, których warsztaty nie robią, albo biorą za nie kupę kasy :D
BARDZO niskie ceny, staranne wykonanie - szczegóły priv.
- swapy silników;
- inne nietypowe usługi elektryczne, których warsztaty nie robią, albo biorą za nie kupę kasy :D
BARDZO niskie ceny, staranne wykonanie - szczegóły priv.
z doświadczenia wiem że jak pali sie cały czas to uszkodzony może być czujnik esp (na forum było już kiedyś -to typowa usterka w tym modelu...nie pamiętam dokładnego oznaczenia czujnika poszukaj było juz na forum)..lub np lubi elektronika szaleć gdy zaczyna padać regulator w alternatorze dokładniej jest juz na wykończeniu i przestaje ładować...tyle ze wtedy masz raz stale paląca sie kontrolkę esp lub airbaga lub obie naraz a najczęściej praktycznie stale choć nie jest to reguła czasem gaśnie w zależności w jakim stanie masz aku pali sie kontrolka EPC czyli engine power control z wiadomych względów..z dwa razy zdazylo mi sie tez ze kontrolka esp sie zapaliła i nie chciała wyłączyć podczas jazdy ale przy kolejnym odpaleniu zgasła ....wiele można dywagować a wiadomo ze jak cos konkretnie to podłączenie do kompa i sczytanie błędów ale masz tu taki przed smak przynajmniej pozdr
Ostatnio zmieniony sob paź 18, 2008 12:39 przez cezary3, łącznie zmieniany 3 razy.
MK4 US VR6 GTI
MK2 US Westmoreland Year One
Bora V6 4motion
MK2 GTI 16V 86' Year One