dm414 pisze:Witam powiedzcie mi tak na temat ori klimy w mk2:
pisałem juz o tym jakiś czas temu...
Generalnie jak nie jest to jakieś trudne ale musisz liczyć się z poważnym rozebraniem auta i zabawą w elektryka.
Jeśli zdobędziesz wszystkie części (co wbrew pozorom nie jest łatwe) to nie powinno zająć ci to wiecej niż z tydzień pracy. I proszę mi tu nie pisać że mniej. Chyba że masz ze 3 typa do pomocy i wszystko tak ogarniasz jak wymianę żarówki w reflektorze....
dm414 pisze:-czy występuja jakieś problemy na co zwrócić uwagę przy kupnie i montażu klimy do mk2?
najważniejszy jest skraplacz czyli chłodnica klimy. Jak nie masz spawacza to musisz kupić całą (posprawdzać stan gwintów przed zakupem). Oczywiście mówimy tu o ori chłodnicy,bo mozna kombinować coś z innymi chłodnicami ale wtedy musisz komuś zapłacić za dorobienie odpowiednich węży z końcówkami.
I druga sprawa to elektryka. Na prawdę nie radzę Ci kombinować z wiązkami samoróbkami.. Poszukaj oryginału (jakby co mam całą wiązkę oryginalną ze środka auta)....
Kolejna kwestia to pamiętaj że były przynajmniej 2 rodzaje klimy w mk2...różnice między nimi to jak juz kiedyś pisalem sposób poprowadzenia węży pod maską oraz umiejscowienie czujników.
dm414 pisze:-czy nie ma problemu z nabijaniem klimy??
to ostatnia rzecz jakiej jeszcze nie zrobiłem
dm414 pisze:-filtr przeciwpyłowy jest konieczny?
ja nie mam..ale generalnie to dobra rzecz obojętnie czy masz klime czy nie..
dm414 pisze:Co jeszcze możecie powiedzieć na ten temat

a ile zapłacisz?
hehe..jakbys juz się zdecydował to pisz na prv