arturek320 pisze:to tylko te dziury oblepić matami?, ja myśle o obklejeniu całych tak jak ty zrobiłeś ta dekarską, a i środek też okleić, tak jak patrzyłem na twoje fotki to też do środka dawałeś,
i jeszcze jedna sprawa, jak jest ten największy otwór, co jak zakładając boczek jest tam schowek na drzwiach, jak to zrobiłeś? bo przecież boczek będzie wchodził we wnęke drzwi, patrzyłem na FAQ, i tam te dziurska łatają blachą, ja raczej nie zamierzam bawić się w wycinanie z arkusza blachę, poprostu dać matę?,
ja robiłem tak, że najpierw dałem jedną warstwę na wewnętrzną stronę drzwi, potem przeciągnąłem kable (po wygłuszeniu było by to o wiele trudniej zrobić - ja dałem 2.5 mm2). Następnie wszystkie małe otwory zakleiłem taśmą dekarską, a ten szeroki otwór dwiema warstwami (najpierw pionowe pasy i dobieranie "głębokości" przykładając tapicerkę, potem poziome pasy) a na to wszystko jeszcze jedną warstwą okleiłem całe drzwi. Potem wszystkie kable owinąłem gąbką do uszczelniania okien, a tapicerki od wewnątrz ostatecznie po róznych próbach okleiłem gąbką ze starego materaca
![helm :helm:](./images/smilies/helm.gif)
Nie widziałem konieczności robienia wzmocnień, gdyż nic już nie gra/ nie stuka/ nie charczy (hehe głosniki grają
![Wink ;)](./images/smilies/icon_wink.gif)
) ale zanim wyeliminowałem wszystko co "niepotrzebnie grało" to "parę" razy wszystko rozkręcałem i jeszcze tu dociąłem, tam dokleiłem....
arturek320 pisze:A i na koniec chciałbym spytać jak ci głośniczki te grają bo widze że masz takie same co ja zamówiłem, ja ich jeszcze niesłyszalem, tyle o nich słyszałem, same superlatywy więc je zamówiłem. A masz je podpięte pod wzmak czy pod radio?.
ja jestem z nich bardzo zadowolony - naprawdę ładnie grają
początkowo szły bezpośrednio z pioneera deh-p6400 i całkiem przyjemnie grały, ale póżniej doszedł wzmacniacz helix db four, pożądne kable sygnałowe (glośnikowe już na początku były 2.5mm2 miedziaki) no i radyjko clarion 788 robi swoje
![Wink ;)](./images/smilies/icon_wink.gif)
i muszę przyznać że obecny setup, a poprzedni to niebo a ziemia
![Smile :)](./images/smilies/icon_smile.gif)