Wymiana przegubu
Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP
Wymiana przegubu
Witam,w zwiazku z tym iz wymieniłem przegub przedniej osi (strona lewa) mam pytanko odnosnie zbieznosci -czy trzeba ja na nowo ustawiac .Zauwazylem ze troszeczke inaczej jest ulozona kierownica przy jezdzie na wprost(jutro pojade na dluzsza przejazdzke to obczaje jeszcze dokladnie co i jak).Chyba ze przekrecilem gałke przypadkowo -tez tak moze byc. Thx za pomoc.
Nie pytaj próżno,bo nikt sie nie dowie.Jaki nam koniec szykują bogowie.
- prezesik25
- VWGolf.pl Killer
- Kontakt:
jeżeli odkręcałeś zwrotnicę od amortyzatora (dwie śruby, jedna wyżej, druga niżej) to bankowo musisz jechać na ustawienie geometrii, a dokładniej kątów ustawienia kół.
Jeżeli odkręciłeś tylko dolny sworzeń (jedna poprzeczna śruba) zdjąłeś z niego zwrotnicę to nie potrzeba.
Jeżeli natomiast odkręcałeś dodatkowo końcówkę drążka i ją wkręcałeś lub wykręcałeś to na pewno zepsułeś zbieżność, wtedy też konieczna geometria
Jeżeli odkręciłeś tylko dolny sworzeń (jedna poprzeczna śruba) zdjąłeś z niego zwrotnicę to nie potrzeba.
Jeżeli natomiast odkręcałeś dodatkowo końcówkę drążka i ją wkręcałeś lub wykręcałeś to na pewno zepsułeś zbieżność, wtedy też konieczna geometria
- sebekgliwice
- Mały gagatek
- sebekgliwice
- Mały gagatek
- Paweł Marek
- V.I.P.
nie ma takiej potrzeby, jeżeli zrobisz to poprzez rozpięcie zwrotnicy od dolnego sworzniasebekgliwice pisze:no a potem dochodzi ustawienie zbieznosci
Ostatnio zmieniony pn paź 06, 2008 20:53 przez misiek, łącznie zmieniany 1 raz.
...
przegub(włoski) 104 zeta(polski 78 zeta), oslona gumowa 15 zeta
THX wszystkim ,szczegolne dla prezesso.
THX wszystkim ,szczegolne dla prezesso.
Ostatnio zmieniony wt paź 07, 2008 05:16 przez aegiss, łącznie zmieniany 2 razy.
nie wiem czy to byl Spidan czy nie (chyba nazwa byla dłuzsza i skladala sie z dwoch czlonow) opakowanie bylo zółto-niebieskie(smar,opaski i uszczelki byly) gume musialem dokupic.misiek10111 pisze:SPIDAN w zestawie miał - gumę, smar, opaski do mocowania gumy no i sam przegubaegiss pisze:przegub(włoski) 104 zeta(polski 78 zeta), oslona gumowa 15 zeta
Jutro na geometrie jade (DUDA-Katowice Ochojec))trzeba ustawic katy bo wyraznie czuc ze oba kola nie ida rownomiernie na wprost(rozbieralem przy wymianie wszystko).Jeszcze raz dzieki za pomoc.Pozdro z Mikołowa.
Ostatnio zmieniony wt paź 07, 2008 14:48 przez aegiss, łącznie zmieniany 2 razy.
czyli wyszło praktycznie tyle samoaegiss pisze:nie wiem czy to byl Spidan czy nie (chyba nazwa byla dłuzsza i skladala sie z dwoch czlonow) opakowanie bylo zółto-niebieskie(smar,opaski i uszczelki byly) gume musialem dokupic.
my też pozdrawiamy i zamykam temat (skoro już zakupy zrobione)aegiss pisze:Jeszcze raz dzieki za pomoc.Pozdro z Mikołowa.
Ostatnio zmieniony wt paź 07, 2008 15:33 przez misiek, łącznie zmieniany 1 raz.
...