Witam
Mam od mniej wiecej pół roku problem który się coraz bardziej nasila.
A mianowcie:
Jadę sobie naprzykład na 2 biegu i dojeżdzam do skrzyżowania, puszczam gaz. Jade cały czas na biegu i wtedy słyszę jak coś wyje i w miarę zwalniania odgłoś wycia zmienia się wraz z malejącą prędkością. Jak tylko wcisne sprzęgło wycie całkowicie zanika
To samo dzieje się na innych biegach z tym że na 2 biegu najgłosniej to słychać
Jakiś czas temu zauważyłem zaglądając pod maskę że zachlapany jest przegub smarem i wszystko w koło. Nie było tego bardzo dużo ale może przyczyną jest zbyt mało smaru?
(Jak zjeżdzam na luzie nic nie wyje)
Coś wyje przy hamowaniu biegami
Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP
Coś wyje przy hamowaniu biegami
Ostatnio zmieniony pn paź 06, 2008 08:30 przez skint, łącznie zmieniany 2 razy.
pozdrawiam
Re: Coś wyje przy hamowaniu biegami - wycie GOLF IV MK4
witam. mam identyczny problem co kolega.. tylko mi wyje najbardziej na 3 i 4 biegu. czy to faktycznie łożysko głównego wałka w skrzyni?.. ktos może wie czy duzo z tym roboty i jakie koszty?..skint pisze:Witam
Mam od mniej wiecej pół roku problem który się coraz bardziej nasila.
A mianowcie:
Jadę sobie naprzykład na 2 biegu i dojeżdzam do skrzyżowania, puszczam gaz. Jade cały czas na biegu i wtedy słyszę jak coś wyje i w miarę zwalniania odgłoś wycia zmienia się wraz z malejącą prędkością. Jak tylko wcisne sprzęgło wycie całkowicie zanika
To samo dzieje się na innych biegach z tym że na 2 biegu najgłosniej to słychać
Jakiś czas temu zauważyłem zaglądając pod maskę że zachlapany jest przegub smarem i wszystko w koło. Nie było tego bardzo dużo ale może przyczyną jest zbyt mało smaru?
(Jak zjeżdzam na luzie nic nie wyje)