jesli aparat jest ruchomy to ustawia sie na 200%GMS pisze:zaplonu w tym silniku nie ustawia sie
czujnik walu korbowego
Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP
jeden taki meches powiedział tak samo ze w moim AFT zapłonu sie nie ustawia po jego regulacji auto wlekło sie jak 40KW ale sam doszedłem do tego jak się ustawia
jak robisz już coś złego,to rób to dobrze
LAUNCH X431,VCDS 11.11.5,VAG-TACHO 2.5,VAGDashCAN 5.29,AUTO-COM,OP-COM
LAUNCH X431,VCDS 11.11.5,VAG-TACHO 2.5,VAGDashCAN 5.29,AUTO-COM,OP-COM
- Paweł Marek
- V.I.P.
!!robert, weź jeszcze zapytaj na dziale diagnostycznym u góry. Nie chce mi się wierzyć żeby nie było widać żadnych błędów skoro silnik pracuje w trybie awaryjnym, jak nie hall w aparacie zapłonowym to może czujnik spalania stukowego? Sonda? Nie wiem który jeszcze czujnik mógłby wprowadzić ECU w tryb awaryjny
Kto o coś spytał i uzyskał poradę niech czuje się zobowiązany napisać o rezultatach -pomogło, nie pomogło, jakie było właściwe rozwiązanie problemu.
sterownik ma ustawienia fabryczne i nic nie musisz synchronizować ale napisz jak to robisz jestem ciekaw!!robert pisze:dane z czujnika polozenia walu korbowego i czujnika halla w aparacie zaplonowym
[ Dodano: 04 Paź 2008 23:14 ]
nieprawdaGMS pisze:jest ruchomy ale sie nie ustawia nim caly zaplon leci z czujnika polozenia walu
[ Dodano: 04 Paź 2008 23:22 ]
czyli montujesz jak leci
ten silnik to antoś to nie 20V!!robert pisze:bylem juz u kilku fachowcow i kazdy powtaza ze w tym silniku zaplonu nie ustawia sie poprzez krecenia aparatem.
[ Dodano: 04 Paź 2008 23:31 ]
w moim największy fachowiec w Malborku nie potrafił ustawić tylko spaprał robote
[ Dodano: 04 Paź 2008 23:33 ]
sławny pan Łaski
[ Dodano: 04 Paź 2008 23:41 ]
do AFT podchodził z lampą strobo.