Problem z prędkościomierzem i wskaźnikiem paliwa

Masz problem ze swoim VW?
Napisz tutaj co go boli :)

Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP

Robsson79
Mały gagatek
Mały gagatek

Problem z prędkościomierzem i wskaźnikiem paliwa

Post autor: Robsson79 » pt paź 03, 2008 20:38

Witam.Mam mały problemik z moim MK4.Otóż podczas jazdy po łuku czy mocniejszym skręcie czy to jest w lewo czy w prawo zaczyna opadać wskaźnik paliwa w dół.Podczas jazdy na wprost wskaźnik pokazuje dobrze ilości paliwa.Drugą rzeczą jaką zauważyłem jest nie działanie prędkościomierza.Jedynie wskazówka unosi się jak włanczam zapłon i pokazuje 0.Sprawdziłęm bezpieczniki wszystkie sa ok,wtyczka na impulsatorze tez jest ok.niesprawdzałem jak wyglądają wtyczki na liczniku.proszę o jakąś pomoc.thnx
Ostatnio zmieniony pn paź 06, 2008 08:30 przez Robsson79, łącznie zmieniany 1 raz.

Awatar użytkownika
szopek87
Gadatliwa bestia
Gadatliwa bestia

Post autor: szopek87 » pt paź 03, 2008 20:47

kolego to ze wskaznikiem to norma ja w swoim tez tak mam ze na lukach jest tak ze wskazowka lata to juz chyba wada fabryczna. A co do predkosciomierza to impulsator jest dobry ???

nigdy nie jest tak nisko by nie mogło być niżej
7 cali czystej stali a wahacz o asfalt wali :)

Robsson79
Mały gagatek
Mały gagatek

Post autor: Robsson79 » pt paź 03, 2008 21:26

czy impulsator jest dobry tego nie wiem nie mialem jak sprawdzic.moze i z tym wskaznikiem to wada ale nie bylo tego do tej pory trzymal pion.

greg

Post autor: greg » pt paź 03, 2008 21:38

Robsson79 pisze:Otóż podczas jazdy po łuku czy mocniejszym skręcie czy to jest w lewo czy w prawo zaczyna opadać wskaźnik paliwa w dół.Podczas jazdy na wprost wskaźnik pokazuje dobrze ilości paliwa.Drugą rzeczą jaką zauważyłem jest nie działanie prędkościomierza
oba objawy wskazują tylko i wyłącznie na uszkodzony impulsator

[ Dodano: Pią Paź 03, 2008 9:40 pm ]
jak ni ewierzysz spytaj rakczek jakie i były jaja - impulsator rozpadł się na 2 kawałki i co prawda prędkościomierz pokazywał dobrze ale wskaźnik paliwa fixował

Robsson79
Mały gagatek
Mały gagatek

Post autor: Robsson79 » pt paź 03, 2008 22:11

jak podlacze pod Vag'a powinno wskazac ze to jest blad impulsatora.troche dziwi mnie ze obie rzeczy maja cos ze soba wspolnego.ponoc taka usterke powoduje tez jak poprzedni "wlasciciel" mogl przed sprzedaza cofnac licznik o pare tysi.?

greg

Post autor: greg » pt paź 03, 2008 22:21

Robsson79 pisze:jak podlacze pod Vag'a powinno wskazac ze to jest blad impulsatora.troche dziwi mnie ze obie rzeczy maja cos ze soba wspolneg
nas też dziwiło a VAG nic nie pokazywał

Robsson79
Mały gagatek
Mały gagatek

Post autor: Robsson79 » sob paź 04, 2008 21:48

nie wiem co o tym myslec ale dobry tydzien jezdzilem bez licznika od paliwa i prekosciomierza a tu pach.dzis wszystko dziala.cuda normalnie cuda :majkel: ale i tak podjade podlaczyc go pod Vag'a

Awatar użytkownika
rakczek
Gadatliwa bestia
Gadatliwa bestia

Post autor: rakczek » ndz paź 05, 2008 10:25

greg pisze:co prawda prędkościomierz pokazywał dobrze ale wskaźnik paliwa fixował
no predkosciomierz tez padl wtedy tylko ja tego nie zauwazylem bo podczas jazdy skupialem sie na wskazniku paliwa ;)

Potwierdzam i stawiam na impulsator

http://motors-leicester.co.uk
K.P.J. Motors
Unit 8-9 Jarvis Street
LE3 5BN
Leicester
e-mail: kpj.motors@wp.pl
Mobile: 07515651171

Zablokowany

Wróć do „Techniczne (archiwum)”