wymiana płynu chlodniczego
Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP
wymiana płynu chlodniczego
w zwiazku z tym ze niedlugo zima, mrozy i te sprawy musze zmienic plyn chlodniczy w swoim scirocco bo mam chlodnice zalana woda (spadek po poprzednim wlascicielu). Nigdy ytego nie robilem a niechce dawac zarobic warsztatom, czy jest to skomplikowana operacja bo cos mi sie zdaje ze niezbyt, czy stary plyn spuszcza sie jakos od dolu?? jest tam jakis korek??
Moja Sroczka http://forum.vwgolf.pl/viewtopic.php?f=91&t=421688
- pszczyna
- VWGolf.pl Killer

- Kontakt:
Odpinasz dolny wąż w chłodnicy może być tam zabudowany kranik , wykręcasz korek w zbiorniku i po krzyku.
Później zalewasz płynem oczywiście zamykasz zbiornik odpalasz auto, czekasz aż załączy się wentylator 3-4 razy , odczekujesz aż płyn ostygnie i dolewasz ubytki ale to najlepiej na drugi dzień lub co najmniej po 4 godzinach
Później zalewasz płynem oczywiście zamykasz zbiornik odpalasz auto, czekasz aż załączy się wentylator 3-4 razy , odczekujesz aż płyn ostygnie i dolewasz ubytki ale to najlepiej na drugi dzień lub co najmniej po 4 godzinach
do tego nie zapomnij o właczeniu ogrzewania zeby otworzyc obieg do nagrzewnicy. i o odpowietrzeniu,
>>>>>White GL by Stary<<<<
- Paweł Marek
- V.I.P.

1 Odkręcasz korek.
2. Zdejmujesz dolny wąż chłodnicy przy pompie wody - zleci część płynu
3. Zdejmujesz następny waż przy pompie co jest za tym pierwszym - zleci reszta płynu
4. Zakładasz węże zalewasz płyn zakręcasz korek odpalasz potem dolewasz jak trzeba. Tyle.
2. Zdejmujesz dolny wąż chłodnicy przy pompie wody - zleci część płynu
3. Zdejmujesz następny waż przy pompie co jest za tym pierwszym - zleci reszta płynu
4. Zakładasz węże zalewasz płyn zakręcasz korek odpalasz potem dolewasz jak trzeba. Tyle.
Kto o coś spytał i uzyskał poradę niech czuje się zobowiązany napisać o rezultatach -pomogło, nie pomogło, jakie było właściwe rozwiązanie problemu.