wymiana płynu chlodniczego

Masz problem ze swoim VW?
Napisz tutaj co go boli :)

Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP

Awatar użytkownika
fck
Ma gadane
Ma gadane

wymiana płynu chlodniczego

Post autor: fck » pt paź 03, 2008 20:10

w zwiazku z tym ze niedlugo zima, mrozy i te sprawy musze zmienic plyn chlodniczy w swoim scirocco bo mam chlodnice zalana woda (spadek po poprzednim wlascicielu). Nigdy ytego nie robilem a niechce dawac zarobic warsztatom, czy jest to skomplikowana operacja bo cos mi sie zdaje ze niezbyt, czy stary plyn spuszcza sie jakos od dolu?? jest tam jakis korek??

Moja Sroczka http://forum.vwgolf.pl/viewtopic.php?f=91&t=421688

Awatar użytkownika
pszczyna
VWGolf.pl Killer
VWGolf.pl Killer
Kontakt:

Post autor: pszczyna » pt paź 03, 2008 20:26

Odpinasz dolny wąż w chłodnicy może być tam zabudowany kranik , wykręcasz korek w zbiorniku i po krzyku.
Później zalewasz płynem oczywiście zamykasz zbiornik odpalasz auto, czekasz aż załączy się wentylator 3-4 razy , odczekujesz aż płyn ostygnie i dolewasz ubytki ale to najlepiej na drugi dzień lub co najmniej po 4 godzinach

Awatar użytkownika
stary
Forum Master
Forum Master
Kontakt:

Post autor: stary » pt paź 03, 2008 20:39

do tego nie zapomnij o właczeniu ogrzewania zeby otworzyc obieg do nagrzewnicy. i o odpowietrzeniu,

Awatar użytkownika
Paweł Marek
V.I.P.
V.I.P.

Post autor: Paweł Marek » pt paź 03, 2008 21:29

1 Odkręcasz korek.
2. Zdejmujesz dolny wąż chłodnicy przy pompie wody - zleci część płynu
3. Zdejmujesz następny waż przy pompie co jest za tym pierwszym - zleci reszta płynu
4. Zakładasz węże zalewasz płyn zakręcasz korek odpalasz potem dolewasz jak trzeba. Tyle.

Kto o coś spytał i uzyskał poradę niech czuje się zobowiązany napisać o rezultatach -pomogło, nie pomogło, jakie było właściwe rozwiązanie problemu.

Zablokowany

Wróć do „Techniczne (archiwum)”