Problem z wyswietlaczem licznika
Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP
Problem z wyswietlaczem licznika
witam ma prosbe, jak ktos moze to niech pomoze.
kupilem golfa licznik z kilometrami nie swiecil, pewnego razu jak nacislem przycisk
do resetu licznika zadzialal, pojawily sie jakies dziwne cyferki i pokazal stan.
chcialem zresetowac licznik dziennego przebiegu i juz nie zaswicil.
licznik nie pokazuje kilometrow, zegar dziala.
rozkrecilem licznik i wszystko wskazuje na to ze jest ok.
gumki ktore sa polaczone z wyswietlaczem sa ok, zamienialem smarowalem wazelina itp,
styki poczyscilem.zarowki tez ok.
bezpieczniki sa tez ok.
z gory dzieki
pozdrawiam
kupilem golfa licznik z kilometrami nie swiecil, pewnego razu jak nacislem przycisk
do resetu licznika zadzialal, pojawily sie jakies dziwne cyferki i pokazal stan.
chcialem zresetowac licznik dziennego przebiegu i juz nie zaswicil.
licznik nie pokazuje kilometrow, zegar dziala.
rozkrecilem licznik i wszystko wskazuje na to ze jest ok.
gumki ktore sa polaczone z wyswietlaczem sa ok, zamienialem smarowalem wazelina itp,
styki poczyscilem.zarowki tez ok.
bezpieczniki sa tez ok.
z gory dzieki
pozdrawiam
Ostatnio zmieniony pn wrz 29, 2008 22:04 przez arkkadio, łącznie zmieniany 1 raz.
- prezesik25
- VWGolf.pl Killer
- Kontakt:
nie pomoglo :grrr:i na dodatek przestal dzialac pilot o zamkaprezesso pisze:adna wazelina, wszystko na sucho, wytrzyj łączenia gumki z wyświetlaczem i płytą wodą z płynem do naczyń i wysusz. Tego nie składa się na wazelinę tylko na sucho.
a tak mi ie golf 3 podoba
Ostatnio zmieniony wt wrz 30, 2008 23:55 przez arkkadio, łącznie zmieniany 1 raz.
do konca tygodnia dam znac czy cos pomoglo,
pozdro dla wszystkich ktorzy dali jakas rade, bo na innych forach nikt sie nie odezwal.
moze to ich niewiedza???
[ Dodano: 02 Paź 2008 00:46 ]
zegar chodzi.
pozdro dla wszystkich ktorzy dali jakas rade, bo na innych forach nikt sie nie odezwal.
moze to ich niewiedza???
[ Dodano: 02 Paź 2008 00:46 ]
apropo gumek to sa dobre bo zamienilem te z wyswietlacza kilometrow z tymi z zegara iarkkadio pisze:do konca tygodnia dam znac czy cos pomoglo,
moze to ich niewiedza???
zegar chodzi.
heheh najlepiejto wyczysc woda utleniona bynajmniej po podlaczeniu nie zrobici spiecia jaknie wyschnie albogdzies czegos nie zauwazysz ewentualie miales cofane zegary idlategoniechce ci pokazywac kilometrow
[url=http://forum.vwgolf.pl/viewtopic.php?t=177740/][size=159][b]Gofer bY Tiger ;} Sprzedam [/b][/size][/url]
[size=92] Rzeczy niemożliwe załatwiam od ręki a cuda zajmują mi trochę czasu[/size]
[img]http://img180.imageshack.us/img180/7369/new1wj9.gif[/img]
[size=92] Rzeczy niemożliwe załatwiam od ręki a cuda zajmują mi trochę czasu[/size]
[img]http://img180.imageshack.us/img180/7369/new1wj9.gif[/img]
jak zamienialem gumki z zegarka do kilometrow to dociskalem wysietlacz(tak jak
w telefonie dociska sie wyswietlacz i co nieco sie pokazalo ),
a kostka ktora znajduje sie na skrzyni biegow moze miec cos wspolnego?????
auto wsumie stalo okolo 4 miesiace nie uzywane.
apropo gumek to po dlugosci sa czarne a po krotszym boku sa troche obdarte.
ale dzialaja.
i mam jeszcze jedno pytanie jakby ktos cofal licznik to da sie sprawdzic to jakos.
pozdrawiam
w telefonie dociska sie wyswietlacz i co nieco sie pokazalo ),
a kostka ktora znajduje sie na skrzyni biegow moze miec cos wspolnego?????
auto wsumie stalo okolo 4 miesiace nie uzywane.
apropo gumek to po dlugosci sa czarne a po krotszym boku sa troche obdarte.
ale dzialaja.
i mam jeszcze jedno pytanie jakby ktos cofal licznik to da sie sprawdzic to jakos.
pozdrawiam
Ostatnio zmieniony pt paź 03, 2008 00:27 przez arkkadio, łącznie zmieniany 1 raz.
ok.rydzu pisze:arkkadio, masz uszkodzony wyświetlacz. Zrób fotkę żebym wiedział jaki to typ i jak tylko będę miał to się dogadamy i wymienisz na nowy.
[ Dodano: 03 Paź 2008 15:22 ]
rydzu,
i jak masz to wskazówki do prędkosciomierza i obrotomierza tez bym potrzebowal
( na obrotomierzu mi wsazowka raz chodzi a raz nie )
Ostatnio zmieniony pt paź 03, 2008 15:27 przez arkkadio, łącznie zmieniany 3 razy.
arkkadio, masz licznik TRW, ciężko do niego dorwać części. To że wskazówka raz działa a raz nie, to nie jest wina wskazówki, raczej padniętego silniczka.
Wyświetlacze mogę mieć w poniedziałek, muszę sprawdzić dokłądnie czy mam tą wersję, wskazówki też mam, ale to raczej ci nie pomoże.
Nie wiem więc czy jest sens dalej zagłębiać się w ten licznik czy nie kupić kolejnego.
Wyświetlacze mogę mieć w poniedziałek, muszę sprawdzić dokłądnie czy mam tą wersję, wskazówki też mam, ale to raczej ci nie pomoże.
Z tego co widzę to ktoś już w tym liczniku grzebał i to ostro i troszkę uszkodził.arkkadio pisze:apropo licznika to ktos sobie wymienial tarcze , są białe i przyklejone jakimś klejem na
sztuke, stare zerwane, biale wydrukowane na zwyklej kartce.
Nie wiem więc czy jest sens dalej zagłębiać się w ten licznik czy nie kupić kolejnego.