chyba coś z gaznikiem

Masz problem ze swoim VW?
Napisz tutaj co go boli :)

Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP

arab_den
Ma gadane
Ma gadane
Kontakt:

chyba coś z gaznikiem

Post autor: arab_den » śr paź 01, 2008 07:44

Witam Panie i Panów.
mam golfa II 1,8 benzyna/LP 1987r, od jakiegoś czasu moje diablo zaczeło spalać o około 2,5l gazu więcej na 100km niż normalnie, a na benzynie pracuje fatalnie, nie spala jej do konca, śmierdzi paliwo, tylko jak przełanczam z benzyny na gaz czyli włącznik jest w pozycji bez dostarczania jakiegokolwiek paliwa silnik zaczyna pracować równo do chwili oczywiscie az benzyna się skonczy przed przełączeniem na gaz. mam wrazenie ze go zalewa. Co mam począć, czy coś moze padło w gaźniku? gdzie mam szukać.? ](*,)

Oo===w===oO

Jarowo
Gadatliwa bestia
Gadatliwa bestia

Post autor: Jarowo » śr paź 01, 2008 07:53

Poszukiwania zacznij od sprawdzenia poziomu paliwa, stanu pływaka i zaworu iglicowego. Masz LPG, więc z reguły jeździsz z pustą komorą pływakową i pływak zamiast pływać w benzynie po prostu wisi luźno i może ocierać o ścianki gaźnika a to może powodować jego uszkodzenie (przetarcie) .

JaroW

arab_den
Ma gadane
Ma gadane
Kontakt:

Post autor: arab_den » śr paź 01, 2008 10:39

zaciągne go gdzieś do znachora niech pozaglada, boje sie sam w gazniku majstrować
, ale dzięki za rade

Oo===w===oO

Awatar użytkownika
Paweł Marek
V.I.P.
V.I.P.

Post autor: Paweł Marek » śr paź 01, 2008 16:19

zasugeruj mu jeszcze pęknięcie membrany zaworka wzbogacania mieszanki, jak kumaty to zajarzy o co chodzi.

Kto o coś spytał i uzyskał poradę niech czuje się zobowiązany napisać o rezultatach -pomogło, nie pomogło, jakie było właściwe rozwiązanie problemu.

arab_den
Ma gadane
Ma gadane
Kontakt:

Post autor: arab_den » śr paź 01, 2008 18:26

moze jest ktoś z Rzeszowa lub okolic co by polecił jakiegoś znachora co zrobi to od ręki, bo na dzień dzisiajszy to jestem umówuiony dobiero na wtorek z mechanikiem a bez auta jak bez ręki :(

Oo===w===oO

Zablokowany

Wróć do „Techniczne (archiwum)”