Problem ze skladaniem lusterek
Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP
Problem ze skladaniem lusterek
Witam!!! znalazlem juz troche o tym ale nie wszystko... Chodzi o elektrycznie skladane lusterka... przelacznik w srodku mam taki jak na foto... pisali ze moglo sie zapiec i wogole.. ale chcialbym zapytac czy mozna dokupic same silniczki i tez bedzie ok... podejrzewam ze lustra mogly byc zmienione przez wczesniejszego wlasciciela i tylko przelacznik zostal :) .. wiec czy same silniki i bedzie ok ??? gdzie je mozna dostac bo na allegro, nie znalazlem (tylko jedno lustro kapletne za 270 zl )... no i jesli nie ma ich w uzywce to moze num ASO ??? Ktos by znal i bylby tak mily ... i podal :)
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
Ostatnio zmieniony wt wrz 30, 2008 08:46 przez xander_88, łącznie zmieniany 1 raz.
- damianp
- Bora Power
- Kontakt:
...
witam
Przyłączam sie do tematu
Mam podobny problem, przełacznik jest natomiast lusterka nie składaja się, pytanko jak najprościej sprawdzic czy lusterka sa skladane(wyjecie szkla nie wchodzi w gre bo nie chce wyskoczyc)
Przyłączam sie do tematu
Mam podobny problem, przełacznik jest natomiast lusterka nie składaja się, pytanko jak najprościej sprawdzic czy lusterka sa skladane(wyjecie szkla nie wchodzi w gre bo nie chce wyskoczyc)
Kiedyś ktoś mi mówił, że jak lusterko w miarę lekko złoży się ręką to nie jest składane, a jak nie chce się złożyć to jest elektrycznie składane.damianp pisze:jak najprościej sprawdzic czy lusterka sa skladane
Sprawdź czy w ogóle są elektrycznie składane czy po prostu masz taki przełącznik a lusterka ręcznie składane.xander_88 pisze:ale chcialbym zapytac czy mozna dokupic same silniczki i tez bedzie ok... podejrzewam ze lustra mogly byc zmienione przez wczesniejszego wlasciciela i tylko przelacznik zostal.. wiec czy same silniki i bedzie ok ??? gdzie je mozna dostac bo na allegro, nie znalazlem (tylko jedno lustro kapletne za 270 zl )... no i jesli nie ma ich w uzywce to moze num ASO ??? Ktos by znal i bylby tak mily ... i podal
![]()
Co do włożenia do takich samego silniczka to chyba jednak nie da rady. Zdaje się, że jest inne mocowanie tego całego ustrojstwa.
W ETCE sam silniczek nie ma numeru. Jest to cały komplet z lusterkiem
. . . . . . . . . . MOJA BYŁA GOLFINA . . . . . . . . . . . . . MOJA OBECNA JETTA . . . . . . . . . .
No to nie wiem ... bo strasznie ciezko sie recznie sklada... trzeba je wrecz troszke do gory podniesc i dopiero idzie ...Kamel pisze:Kiedyś ktoś mi mówił, że jak lusterko w miarę lekko złoży się ręką to nie jest składane, a jak nie chce się złożyć to jest elektrycznie składane.
jak??? ze szrodka wyjac ta blede z glosnikiem, zaslepke ??? bedzie widac ??? czy trzeba szklo wyjmowac... w sumie to nawet nie wiem jak ten silniczek powinien wygladac...Kamel pisze:Sprawdź czy w ogóle są elektrycznie składane czy po prostu masz taki przełącznik a lusterka ręcznie składane.
Silniczek od składania lusterek jest na łączeniu lusterka z tym uchwytem który jest przykręcony do drzwi.
W wersji bez silniczka jest tam zamocowana sprężyna.
Z tego co kojarzę to lusterka składane ręcznie mają we wtyczce 4 kable, a składane elektrycznie więcej.
Na niemieckim eBayu są lusterka elektrycznie składane, z tym, że niestety nie znam niemieckiego.
W wersji bez silniczka jest tam zamocowana sprężyna.
Z tego co kojarzę to lusterka składane ręcznie mają we wtyczce 4 kable, a składane elektrycznie więcej.
Na niemieckim eBayu są lusterka elektrycznie składane, z tym, że niestety nie znam niemieckiego.
Ostatnio zmieniony czw paź 02, 2008 17:40 przez Kamel, łącznie zmieniany 4 razy.
. . . . . . . . . . MOJA BYŁA GOLFINA . . . . . . . . . . . . . MOJA OBECNA JETTA . . . . . . . . . .
doswiadczenia tyle co wymienionych pogladow wyzejDefik pisze:Macie może doświadczenie jak to powinno wyglądać ( ta cała wymiana) jak zrobić żeby to działało???

ex: MK4 245 km/460nm
Do MK4 pasują następujące lusterka:xander_88 pisze:moze ktos wie czy np. od paska beda pasowac takie lustra (elektrycznie skladane ??? do mk4, albo np. da rade same silniczki przemontowac ???
- od Bory - bez przeróbek mechanicznych
- od Passata B5, Octavii I, Leona I, Toledo II - trzeba przełożyć trójkąty mocujące do drzwi od MK4 (było kilka razy na forum).