Pasek rozrządu
Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP
Pasek rozrządu
Witam jestem nowym świeżutkim właścicielem Golfa MKIV. Wersja 1.6 16V EDITION. Kupiłem go od pierwszego właściciela w Niemczech. Auto jest w idealnym stanie. 79 tkm. Mam oryginalną książkę VW z wbitymi serwisami ale nie ma nic o pasku rozrządu. Oryginalny przebieg udokumentowany w salonie VW. Wie ktoś po ilu tkm w tym silniku trzeba wymienić pasek rozrządu oraz ile to mniej więcej kosztuje? Lub jak to ocenić czy był wymienany?
-
- Wamia Mazury
- Auto: Golf V
- Silnik: BKC
- Kontakt:
- doggie
- V.I.P.
- Auto: Cupra Formentor DSG DQ381
- Silnik: TSI
a pytałeś o szczegóły? czy z pompą wody czy bez, robocizna + materiały itd...??? bo to mi podchodzi pod samą robociznę lub same materiały, bo jak ja dzwoniłem do serwisu VW z czystej ciekawości, to zaśpiewali mi 1.200 złalvarito1 pisze:Ostatnio sie pytalem o cene wymiany rozrzadu w VW mk4 TDI to koszt kolo 500zl ( VW SOPOT GAJOS)
Ostatnio zmieniony śr paź 01, 2008 12:08 przez doggie, łącznie zmieniany 1 raz.
-
- Wamia Mazury
- Auto: Golf V
- Silnik: BKC
- Kontakt:
napisalem ze wymiana sama 500zl a czesci liczyli cos kolo 700-800zl ale to do TDI PD
razem robocizna plus czesci jakies 1300zl
Ostatnio zmieniony śr paź 01, 2008 12:51 przez alvarito1, łącznie zmieniany 1 raz.
- doggie
- V.I.P.
- Auto: Cupra Formentor DSG DQ381
- Silnik: TSI
a jednak napisałeś kilka postów wyżej co innegoalvarito1 pisze:napisalem ze wymiana sama 500zl a czesci liczyli cos kolo 700-800zl ale to do TDI PD
[ Dodano: Sro 01 Paź, 2008 ]
alvarito1 pisze:Ostatnio sie pytalem o cene wymiany rozrzadu w VW mk4 TDI to koszt kolo 500zl ( VW SOPOT GAJOS)
[ Dodano: 30 Wrz 2008 00:01 ]
Orientuje sie może któś ile wymiana wraz z częsciami w ASO by kosztowała ? Auto mam od zawsze serwisowane wiec chciałbym ta tradycje kontynuowac [/quote]
ja rozrzad robiłem w serwisie skody na oryginalnych czesciach (vw,skoda,seat),wyszlo taniej niz w vw a takze z f-ra i pelna gwarancja.
Orientuje sie może któś ile wymiana wraz z częsciami w ASO by kosztowała ? Auto mam od zawsze serwisowane wiec chciałbym ta tradycje kontynuowac [/quote]
ja rozrzad robiłem w serwisie skody na oryginalnych czesciach (vw,skoda,seat),wyszlo taniej niz w vw a takze z f-ra i pelna gwarancja.
ja rozrzad robiłem w serwisie skody na oryginalnych czesciach (vw,skoda,seat),wyszlo taniej niz w vw a takze z f-ra i pelna gwarancja.[/quote]mariosol pisze:[ Dodano: 30 Wrz 2008 00:01 ]
Orientuje sie może któś ile wymiana wraz z częsciami w ASO by kosztowała ? Auto mam od zawsze serwisowane wiec chciałbym ta tradycje kontynuowac
To powiedz ile Cię to wyniosło a ile wołali w ASO VW?