funkcja komfort
Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP
funkcja komfort
Witam mam pytanko zakupiłem jakiś tam alarm z f. domykania szyb +centralny , wszystko gracentralny śmiga, szybki sie domykaja i otwierają do połowy!!!!!, nawet szyber dach sie domyka, teraz pytanko z tym otwieraniem szybek otóż jak przyjdzie zima dosyć ujemne temper. to co sie stanie jak szybka zamarznie i niebydzie chciała sie otworzyć? może sie mechanizm czy cos tam zepsuć? z powodu przymarzniecia i drugie pytanko czy da sie podłączyc tj podsufitówke lampke pod alarm? poprostu otwieram pilotem cent. zamek i ma kilka chwil pali sie podsufitówka. z góry dzieki za podpowiedzi 
- Paweł Marek
- V.I.P.

szybkom nic się nie stanie, po chwilce moduły odłączą prąd od silników.
Co do lampki: przdałby sie jeszcze jakiś kanał dodatkowy w tym alarmie, podający minus, masz tam taki?
Co do lampki: przdałby sie jeszcze jakiś kanał dodatkowy w tym alarmie, podający minus, masz tam taki?
Kto o coś spytał i uzyskał poradę niech czuje się zobowiązany napisać o rezultatach -pomogło, nie pomogło, jakie było właściwe rozwiązanie problemu.
postaram sie wrzucić jutro schemacik i bede miał łatwiej ok:)Paweł Marek pisze:Co do lampki: przdałby sie jeszcze jakiś kanał dodatkowy w tym alarmie, podający minus, masz tam taki?

Ostatnio zmieniony pn wrz 29, 2008 22:05 przez broda1920, łącznie zmieniany 1 raz.
PawelMarek u mnie po zimie zrobilo sie takie cos ze przekazniki stykaja a szyba pasazera sie nie otwiera i tez przymarzla i chcialem otworzyc i teraz nie wiem co jest silniczek wyciagnolem i nie smierdzial zeby byl spalony czy cos. Co to moze byc???
Sorka ze prosze o pomoc w tym temacie .
Sorka ze prosze o pomoc w tym temacie .
nigdy nie jest tak nisko by nie mogło być niżej
7 cali czystej stali a wahacz o asfalt wali :)
7 cali czystej stali a wahacz o asfalt wali :)
- Paweł Marek
- V.I.P.

broda1920, skoro masz osobny kabel na odmykanie szyb to go odłącz od szyb po prostu, podaje minus, możesz go sobie do tej lampki chyba wykorzystać
szopek87, zacznij od sprawdzenia kabli w wiązce do tych dzrzwi, szukaj przełamania kabla zasilającego (czerwony z żółtym paskiem chyba), gruby, oraz kabli brązowych masowych. Jeśli tak nie znajdziesz nic to trzeba wyjać moduł, podpiąć silnik na krótko dla sprawdzenia (po odkręceniu modułu od niego)
szopek87, zacznij od sprawdzenia kabli w wiązce do tych dzrzwi, szukaj przełamania kabla zasilającego (czerwony z żółtym paskiem chyba), gruby, oraz kabli brązowych masowych. Jeśli tak nie znajdziesz nic to trzeba wyjać moduł, podpiąć silnik na krótko dla sprawdzenia (po odkręceniu modułu od niego)
Ostatnio zmieniony wt wrz 30, 2008 23:00 przez Paweł Marek, łącznie zmieniany 2 razy.
Kto o coś spytał i uzyskał poradę niech czuje się zobowiązany napisać o rezultatach -pomogło, nie pomogło, jakie było właściwe rozwiązanie problemu.
- Paweł Marek
- V.I.P.

no właśnie tak też zrobiłem i teraz chodzi , przedtem miałem zworki inaczej czasowo i niedziałało ale jutro jeszcze cos spróbuje pokombinować
[ Dodano: 01 Paź 2008 12:41 ]
pozamieniałem zworki i wogóle szybki ani w tą ani w tą:(a centralny chodzi jak należy
[ Dodano: 01 Paź 2008 12:41 ]
pozamieniałem zworki i wogóle szybki ani w tą ani w tą:(a centralny chodzi jak należy
Ostatnio zmieniony wt wrz 30, 2008 23:50 przez broda1920, łącznie zmieniany 1 raz.
- Paweł Marek
- V.I.P.

- Paweł Marek
- V.I.P.

Jedna rzecz: w mk3 jest tak że jeśli typowo podłączysz alarm, czyli zamykanie na szary otwieranie na zielony, to potem, jeśli otwierasz auro z pilota wkrótce gdzieś do 10 s po jego zamknięciu to szyby uchylą się troszkę, niedużo jeśli jest krótki impuls. Więc jeśli bawisz się raz za razem to tak będzie, ale po odczekaniu, czyli tak jak przy normalnym użytkowaniu auta nie powinny się już uchylac przy otwieraniu. Więc jak to jest? I ile się uchylają?