skrzynia 4motion do vr6
Moderatorzy: bugalon, kkkacper, toffic, VIP
- Fido_dido
- Gadatliwa bestia
- Kontakt:
skrzynia 4motion do vr6
czy ktos sie orientuje czy jest mozliwosc zamontowania skrzyni 4 motion do vr6 12v
jako baze mamy golfa 3 syncro chodzi mi o zadaptowanie całego haldexa do syncro
jaka skrzynia sie nada czy jakas pasuje plug and play czy trzeba za pomoca jakiejs flanszy ??
moze ktos ma jakies linki do forum za granica kto przerabiał temat ??
jaka skrzynia sie nada czy jakas pasuje plug and play czy trzeba za pomoca jakiejs flanszy ??
Bling Bling........ rrados TDI Gangster's :D!! Siee Wiee !! Sieeeeeemanko team :D VR6 ynynynyn;]
- Borys
- V.I.P.
- Auto: VR6T
- Kontakt:
Re: skrzynia 4motion do vr6
skrzynia pasuje, aleFido_dido pisze:czy ktos sie orientuje czy jest mozliwosc zamontowania skrzyni 4 motion do vr6 12v
koło zamachowe trzeba dac inne, sprzegło inne rozrusznik inny, linki biegów inne półosie trzeba dorobic, łape skrzynie biegów trzeba dorobic .
to z grubsza tyle,
no i kupic taką skrzynię to tez nie lada sztuka
ale wiem kto ma
do 6 cylindrówek były tylko 6 biegowe 4-motionFido_dido pisze:a kolo zamachowe bierzemy wtedy z 24v tak ?? z tego co pamietam to tam były chyba tylko 6 biegowe
a jest np jakas 5 biegówka 4x4 zeby odbyło sie bez skracania półosi ?
5biegowe 4x4 były tylko do 4 cylindrówek
"Red Devil" Golf mk2 ABVT 4motion 722PS 855Nm ?second car
-
- V.I.P.
- Kontakt:
Ale zawsze do 6 cylindrowki mozna zapodać skrzynię z syncro VR6 a ona jest pięciobiegowa i nie trzeba będzie kombinowac z półoskami.szymonrs pisze:do 6 cylindrówek były tylko 6 biegowe 4-motionFido_dido pisze:a kolo zamachowe bierzemy wtedy z 24v tak ?? z tego co pamietam to tam były chyba tylko 6 biegowe
Pozdrawiam
Bugalon
Mk2 syncro 1.8 16V T - GT2871R - składa sie :)
Mk3 Variant TDI 1.9 AFN na pokladzie
Bugalon
Mk2 syncro 1.8 16V T - GT2871R - składa sie :)
Mk3 Variant TDI 1.9 AFN na pokladzie
kwestia czy skrzynia z synchro zgra się w tylnim haldexem, ale zdaje się iż można do skrzyni syncro zapodać przekładnie kątową od skrzyni 4motion i zabangla ale nie jestem pewien....bugalon pisze:Ale zawsze do 6 cylindrowki mozna zapodać skrzynię z syncro VR6 a ona jest pięciobiegowa i nie trzeba będzie kombinowac z półoskami.szymonrs pisze:do 6 cylindrówek były tylko 6 biegowe 4-motionFido_dido pisze:a kolo zamachowe bierzemy wtedy z 24v tak ?? z tego co pamietam to tam były chyba tylko 6 biegowe
"Red Devil" Golf mk2 ABVT 4motion 722PS 855Nm ?second car