Metalowe rurki płynu chłodniczego 1.8 ABS
Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP
-
- Mały gagatek
- Kontakt:
Metalowe rurki płynu chłodniczego 1.8 ABS
Witam!!
Otóż mam bardzo pordzewiałe rurki płynu chłodniczego, te metalowe i tutaj pytanie jak to sie fachowo nazywa ? Są gumowe węze i rurki przez ktore idzie płyn chłodniczy, bede wymieniał przed zima płyn, termostat i od razu załatwie sprawe z tymi rurkami.
Prosze o podpowiedz, moze numer katalogowy ?
Podpowiem moj silnik to 1.8 ABS 90KM
Otóż mam bardzo pordzewiałe rurki płynu chłodniczego, te metalowe i tutaj pytanie jak to sie fachowo nazywa ? Są gumowe węze i rurki przez ktore idzie płyn chłodniczy, bede wymieniał przed zima płyn, termostat i od razu załatwie sprawe z tymi rurkami.
Prosze o podpowiedz, moze numer katalogowy ?
Podpowiem moj silnik to 1.8 ABS 90KM
VW :)
- Paweł Marek
- V.I.P.
- Misiek_B
- Gadatliwa bestia
- Kontakt:
Hmm w Abs/Aam to jest metolowa rurka z przodu silnika tylko i to jest odma a nie rurka do płynu chłodniczego reszta jest gumowa z plastikowymi kruccami lub trójnikami.Paffcio pisze:i rurki przez ktore idzie płyn chłodniczy, bede wymieniał przed zima płyn, termostat i od razu załatwie sprawe z tymi rurkami.
[b][size=150][url=http://forum.vwgolf.pl/viewtopic.php?t=106888]Mój czerwony Golfik[/url][/size][/b]
Zapraszam vw maniaków z podkarpacia równiez na forum - http://www.vag-podkarpacie.pl
Zapraszam vw maniaków z podkarpacia równiez na forum - http://www.vag-podkarpacie.pl
- Paweł Marek
- V.I.P.
może zajrzyj jeszcze raz do silnika jeśli masz taki jak autor pytaniaMisiek_B pisze: Abs/Aam to jest metolowa rurka z przodu silnika tylko i to jest odma a nie rurka do płynu chłodniczego
Kto o coś spytał i uzyskał poradę niech czuje się zobowiązany napisać o rezultatach -pomogło, nie pomogło, jakie było właściwe rozwiązanie problemu.
hmmmm?????Misiek_B pisze: to jest odma a nie rurka do płynu chłodniczego
odma to nic innego jak odpowietrzenie skrzyni korbowej
i to nie jest rurka metalowa tylko wąż gumowy
[ Dodano: Pią Wrz 26, 2008 16:43 ]
http://forum.vwgolf.pl/viewtopic.php?p=821912
-
- Mały gagatek
- Kontakt:
zrobie dzisiaj fotke komory silnika bo widze, ze koledzy nie wiecie o co mi dokładnie chodzi
Paweł Marek, moze nie w ASO ale w sklepie jest tutaj u mnie VW / AUDI i tam maja rozne czesci oryginały i zamienniki no chyba ze prosciej bedzie na allegro znalezc, ale nawet nie wiem jak wpisac zeby znalezc
Paweł Marek, moze nie w ASO ale w sklepie jest tutaj u mnie VW / AUDI i tam maja rozne czesci oryginały i zamienniki no chyba ze prosciej bedzie na allegro znalezc, ale nawet nie wiem jak wpisac zeby znalezc
Ostatnio zmieniony pt wrz 26, 2008 17:26 przez Paffcio, łącznie zmieniany 1 raz.
Tak się składa że są dwie metalowe w ABS/ADZ/AAM więc jedna jest od odmy a druga od płynu chłodniczego. Z tego co widzę u siebie to ta od odmy jest w bdb stanie czego nie można powiedzieć o rurce od wody Jest cała pordzewiała. Ja zawczasu wyczyściłem ją z rdzy ile się dało i pomalowałem farbą antykorozyjną. Przynajmniej już nie straszy a dziurawa jeszcze nie jest.
Druga sprawa wiem że to ktoś kiedyś naprawił poprzez wstawkę z rury miedzianej taką jaką powszechnie używamy w mieszkaniach do ogrzewania. Ale prościej szukać na szrocie i tez nie wiadomo w jakim będzie stanie.
Druga sprawa wiem że to ktoś kiedyś naprawił poprzez wstawkę z rury miedzianej taką jaką powszechnie używamy w mieszkaniach do ogrzewania. Ale prościej szukać na szrocie i tez nie wiadomo w jakim będzie stanie.
- Paweł Marek
- V.I.P.
http://img293.imageshack.us/img293/2600/img0464by1.jpg to jest adz, przecież od samego początku jasne że nie chodzi od rurkę od odmy tylko od wody
Kto o coś spytał i uzyskał poradę niech czuje się zobowiązany napisać o rezultatach -pomogło, nie pomogło, jakie było właściwe rozwiązanie problemu.
- Paweł Marek
- V.I.P.
-
- Mały gagatek
- Kontakt:
no wlasnie ja sie martwie, bo u mnie w kilku miejscach jest taka korozja ze jak patrze to mysle, ze za chwile płyn wywali :/ a jak mnie to spotka na drodze to wole zadbac o to teraz tym bardziej ze idzie zima i ta sol na drogach :/ poszukam na allegro albo moze ktos w klubie bedzie miał golfa na czesci to kupie
- sas_gti
- Mistrz KieroVWnicy
- Kontakt:
te rurki są produkowane w zamienniku, odezwij się na priw to jeśli jest dotępna to załatwię taniej niż w sklepie. Mogę wystawic też na allegro. pzdr sas
[ Dodano: Pią Wrz 26, 2008 22:10 ]
tak do mk2 wygląda
[ Dodano: Pią Wrz 26, 2008 22:19 ]
[ Dodano: Pią Wrz 26, 2008 22:10 ]
tak do mk2 wygląda
[ Dodano: Pią Wrz 26, 2008 22:19 ]
czegoś mi tu brakuje , dokłądnie jedynki :pPaweł Marek pisze:037 12 065 F lub K na końcu