rozładowuje akumulator
Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP
-
wojtas4589
- Wamia Mazury
- Auto: Golf V
- Silnik: BKC
- Kontakt:
rozładowuje akumulator
problem polega na tym że jak nie odłącze wzmacniacza od prądu to rano nie mogę zapalić auta wogóle nie kręci.
i mam takie pytanie jak macie podłaczony wzmacniacz u siebie, czy po wyłączeniu radia całkowitym jego zgaszeniu powinna świecić się dioda POWER na wzmacniaczu czy powinien wyłączać się razem z radiem? ale możliwe że pada mi aku
i mam takie pytanie jak macie podłaczony wzmacniacz u siebie, czy po wyłączeniu radia całkowitym jego zgaszeniu powinna świecić się dioda POWER na wzmacniaczu czy powinien wyłączać się razem z radiem? ale możliwe że pada mi aku
- prezesik25
- VWGolf.pl Killer

- Kontakt:
dioda po wyłączeniu radia powinna zgasnąć.
Wzmacniacz podłączony jest na stałe do akumulatora (+) i (-), natomiast aby go załączyć jest podłaczany dodatkowy (+), który wychodzi z radia i w momencie załączenia radia zaczyna płynąć prąd i załącza wzmaka - jest to wyjście z radia na antenę automatyczną.

Wzmacniacz podłączony jest na stałe do akumulatora (+) i (-), natomiast aby go załączyć jest podłaczany dodatkowy (+), który wychodzi z radia i w momencie załączenia radia zaczyna płynąć prąd i załącza wzmaka - jest to wyjście z radia na antenę automatyczną.

Ostatnio zmieniony pt wrz 26, 2008 17:27 przez prezesik25, łącznie zmieniany 1 raz.
u mnie jak miałem skodę to cały czas się świeciła na czerwono ta dioda, a jak włączałem radio to na zielony się zapalała...
Ostatnio zmieniony pt wrz 26, 2008 17:23 przez Byku21, łącznie zmieniany 1 raz.
-
wojtas4589
- Wamia Mazury
- Kontakt:
prezesso, no idzie z aku do wzmaka taki grubszy czerwony kabel to pewnie ten zasilający tak? i to znaczy że muszę puścić ten kabel wpierw do radia a z radia do wzmaka z wyjścia na antenę tak?
tylko że mam antenę elektryczną i nawet mi działa
więć czy moę tam razem podłączyć ten kabel co ma iść do wzmaka?
tylko że mam antenę elektryczną i nawet mi działa
- prezesik25
- VWGolf.pl Killer

- Kontakt:
tak, załączyłem obrazekwojtas4589 pisze:nawet mi działawięć czy moę tam razem podłączyć ten kabel co ma iść do wzmaka?

Ostatnio zmieniony pt wrz 26, 2008 17:30 przez prezesik25, łącznie zmieniany 1 raz.
-
wojtas4589
- Wamia Mazury
- Kontakt:
-
wojtas4589
- Wamia Mazury
- Kontakt:
byłem teraz patrzeć i u mnie jest tak
REM (+) z aku
GND (-) z masy, kabel przykręcony do karoseri
B+ idzie cienki niebieski kabelek od anteny elektrycznej pewnie
czyli musze zamienić te dwa kabelki miejscami tak REM z B+ Zgadza się?
i czy (-) może isć z masy czy trzeba puścić aż od akumulatora?
[ Dodano: 29 Wrz 2008 15:05 ]
a więc problem rozwiązany, po prostu pomylone były te dwa kabelki, zamieniłem je miejscami tak jak na rysunku od prezesso, i wszystko jest git, wzmak gaśnie razem z radiem
REM (+) z aku
GND (-) z masy, kabel przykręcony do karoseri
B+ idzie cienki niebieski kabelek od anteny elektrycznej pewnie
czyli musze zamienić te dwa kabelki miejscami tak REM z B+ Zgadza się?
i czy (-) może isć z masy czy trzeba puścić aż od akumulatora?
[ Dodano: 29 Wrz 2008 15:05 ]
a więc problem rozwiązany, po prostu pomylone były te dwa kabelki, zamieniłem je miejscami tak jak na rysunku od prezesso, i wszystko jest git, wzmak gaśnie razem z radiem
Ostatnio zmieniony pn wrz 29, 2008 15:06 przez wojtas4589, łącznie zmieniany 1 raz.