hamulce a obroty silnika jaki jest zwiazek
Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP
hamulce a obroty silnika jaki jest zwiazek
witam szukalem wczesniej podobnego tematu zeby nie zasmiecac forum ale nic nie zlanalezlem... wiec tak troche slaby ze mnie mechanik ale staram sie robic wszystko sam zeby zaoszczedzic i przy okazji sie czegos nauczyc.., moj prolem lezy w ukladzie hamulcowym (pomijajac fakt ze musze wymienic tarcze kloki i plyn) to przy naciskaniu hamulca na biegu jalowym obroty silnika sie obnizaja na chwile i znow podnosza co moze byc przyczyna??? ostatnio naprawialem waz od pocisnienia bodajze nie wiem dokladnie jak sie to nazywa ale tam mialem dziure i kolektor zasysal lewe powietrze przez ten odcinek weza(chopdzi o to krutkie kolanko odchodzace od kolektora do tego zoltego zaworka ktory zapobiuega cofnieciu sie powietrza w druga strone)... zrobilem to sam zastepujak ten kawalek kupionym wezem (mysle ze tam zadnej nieszczelnosci nie ma ) apropo jeszcze tyhc obrotow to jakos niechetnie moj golf schodzi z wysokich obrotow zajmuje to mu nieco wiecej czasu niz 1.8 mojego kolegi no i przy odpaleni9u lubi potrzymac te 1600obrotow jakis czas... panowie prosze o jakies rady jednoczesie piszcie w miare zrozumiale a nie jak dla jakis specow... dzieki z gory i pozdrawiam 
Ostatnio zmieniony pt wrz 26, 2008 15:56 przez klakson89, łącznie zmieniany 1 raz.
- Paweł Marek
- V.I.P.

po prostu wygląda na to że dalej jest dziura, może być w samym serwie, albo prędzej w podstawie wtrysku. Zdejm i zaślep wąż od serwa, zobaczysz czy dalej będzie tak z obrotów wolno schodził. Poruszaj wryskiem i słuchaj czy silnik zmienia obroty, jeśli tak to masz tą podstawę do wymiany.
Kto o coś spytał i uzyskał poradę niech czuje się zobowiązany napisać o rezultatach -pomogło, nie pomogło, jakie było właściwe rozwiązanie problemu.