Kąt wtrysku a rozrząd
Moderatorzy: Michał_1977, italiano_83, G0 Karcio, Haki, Qto, marcin7x5, VIP
Kąt wtrysku a rozrząd
Witam...mam takie pytanie czy konczacy sie juz rozrzad moze miec wplyw na zmiane konta wtrysku??? wogole to jakie sa objawy zlego ustawienia konta wtrysku...?aha i jeszce pytanie...jesli posiadam silnik 1.9tdi 1z to czy moge wsadzic w mojego golfa silnik sam bez osprzetu np AFN ..itp?
- Adamm
- V.I.P.
- Auto: Octavia II BLS++ / Passat B4 1Z+
- Kontakt:
skuchol, AFN = 1Z jesli chodzi o blok i glowice
zle ustawiony rozrzad bedzie skutkowal zlym katem wtrysku
przestawiac sie moze jesli kolo na wale juz sie wyrabia
zle ustawiony rozrzad bedzie skutkowal zlym katem wtrysku
przestawiac sie moze jesli kolo na wale juz sie wyrabia
Moje auto w budowie --> http://forum.vwgolf.pl/viewtopic.php?t=245535
MASZ PROBLEM Z NASTAWNIKIEM?? --> napisz do mnie
mechanika pojazdowa aut grupy VAG
MASZ PROBLEM Z NASTAWNIKIEM?? --> napisz do mnie
mechanika pojazdowa aut grupy VAG
koło wali na boki..bylo juz wymieniane..bo wczesniejsze to wogole walilo mocno na boki zostalo wymienione na uzywke..wygladalo na proste..
czyli te koło pasowe bedzie problemem ze bije na boki?? i ono przestawia rozrzad?? a rozdzrad ustawia zly kat wtrysku?? dodam ze czasem bywa tak ze auto duzo ciszej chodzi i "ładniej" ale czesciej bywa ze klekocze i to nie na wolnych obrotach tylko w czasie jazdy.aha mechanik mi jeszce mowil ze kolo pasowe moze byc ok..ze moze byc skrzywiony wal korbowy..jesli auto byla walniete...porzadnie..;/ co radzicie??

- mariusz75
- Forum Master
- Kontakt:
Zobacz ten temat,on jest baaaaaaaaaaardzo wymowny.
http://forum.vwgolf.pl/viewtopic.php?t= ... sc&start=0

http://forum.vwgolf.pl/viewtopic.php?t= ... sc&start=0
Ostatnio zmieniony pt wrz 26, 2008 19:08 przez mariusz75, łącznie zmieniany 1 raz.
DIAGNOSTYKA SILNIKÓW TDI
wymiana rozrządów, kompleksowe naprawy
okolice POZNANIA
Info: PW, GG, lub 502 813 462
MOJA CZARNA PEREŁA TDI XX JAHRE
wymiana rozrządów, kompleksowe naprawy
okolice POZNANIA
Info: PW, GG, lub 502 813 462
MOJA CZARNA PEREŁA TDI XX JAHRE
- adamciowasyl
- Nowicjusz
W 1Z jest zastosowany zamiast klinu taki polksierzyc wiec nie pa problemu takiego jak w AAZ , Sprawdz przy odpalonym bez kol pasowych same kolo zebate czy bije jesli tak to moze byc przez wal lub przez samo kolo zebate trzeba wymienić tzn. kolo zebate (rozrządu koniecznie nowa śruba z Salonu zabezpieczona klejem ) . A jeśli nie bije wymien tylko kola pasowe paskow wieloklinowego oraz klinowego . Wszystko wymienione i dobrze zalozone gwarantuje 200 tys jak i nie wiecej . Ale czesci musza byc nowe a nie jakies po przezyciach niewiadomo jakich :PP . Zrob to jak najszybciej bo niedlugo moze sie nie oplacac naprawiac silnika !!!! Pozdrawiam