Dymienie z wlewu oleju i bagnetu?
Moderatorzy: Michał_1977, italiano_83, G0 Karcio, Haki, Qto, marcin7x5, VIP
u mnie tez
u mnie tez leci dymek a jak jest gorący to nawet sporo, a silnik mam ASV 110 KM bez pompowtryskiwaczy. Wszystko hula dobrze, oleju nie ubywa, wiec jeżdżę i sie nieprzejmuję. pozdro
-
- Ma gadane
witam,
uspokoiliście mnie troche z tym dymieniem, od wczoraj jest posiadaczem 4 generacji tdi i postanowiłem poczytać na sieci, zawsze to raczej było tak, że były to początek problemów.
sprawdzę jutro czy korek spada, chociaż to info wydaje mi się lekko zabawne, obym się mylił.
btw. mój pierwszy post
pozdroo
uspokoiliście mnie troche z tym dymieniem, od wczoraj jest posiadaczem 4 generacji tdi i postanowiłem poczytać na sieci, zawsze to raczej było tak, że były to początek problemów.
sprawdzę jutro czy korek spada, chociaż to info wydaje mi się lekko zabawne, obym się mylił.
btw. mój pierwszy post
pozdroo
Dymienie z wlewu oleju i bagnetu?
Panowie odgrzeje kotlecika bo czytam i czytam i różne są opinie. Dzis po 10km zgasiłem motor i odkręciłem korek oleju a tam dość dużo białego dymu, wiec sie zmartwiłem. Czy to normalny objaw szczególnie przy temp lekko na minusie? Auto to MKIV AGR podkręcone do 161ps
1 - miesiąc temu wymieniłem termostat i raczej jestem pewnie ze wszystko podlączylem dobrze
2 - co jakiś czas zaświeci mi sie kontrolka stanu plynu chlodniczego i go dolewam co np. tydzien/dwa
3 - oleju raczej mi nic nie ubywa
4 - moc nie słabnie
5 - jutro sprawdze czy zrzuci korek oleju po odkręceniu.
Co myślicie o tym? Od czego zacząc? Olej wymieniany co 10tys.km
1 - miesiąc temu wymieniłem termostat i raczej jestem pewnie ze wszystko podlączylem dobrze
2 - co jakiś czas zaświeci mi sie kontrolka stanu plynu chlodniczego i go dolewam co np. tydzien/dwa
3 - oleju raczej mi nic nie ubywa
4 - moc nie słabnie
5 - jutro sprawdze czy zrzuci korek oleju po odkręceniu.
Co myślicie o tym? Od czego zacząc? Olej wymieniany co 10tys.km
mkII http://forum.vwgolf.pl/viewtopic.php?f=87&t=557727" onclick="window.open(this.href);return false;
mkIV http://forum.vwgolf.pl/viewtopic.php?f=89&t=502105" onclick="window.open(this.href);return false;
Sprzedam szeroką stal serduszka 15" 4x100/ 7.5j i 8j