Centralny zamek z alarmem - jak podłączyć, potrzebny schemat
Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP
Centralny zamek z alarmem - jak podłączyć, potrzebny schemat
Witam!
Bardzo pilnie potrzebuje schematu podłączenia centralnego zamka, oryginalnego z Golfa 2.
Dodam, że centralny jest połączony z alarmem - jest na pilota.
Jeśli drzwi, bagażnik lub maska jest nie zamknięta to alarm podczas zamykania samochodu daje sygnał.
[ Dodano: 23 Wrz 2008 13:25 ]
Jak na razie, mam takie części:
Do czego są te czarne skrzynki?
Bardzo pilnie potrzebuje schematu podłączenia centralnego zamka, oryginalnego z Golfa 2.
Dodam, że centralny jest połączony z alarmem - jest na pilota.
Jeśli drzwi, bagażnik lub maska jest nie zamknięta to alarm podczas zamykania samochodu daje sygnał.
Jak na razie, mam takie części:
Do czego są te czarne skrzynki?
Ostatnio zmieniony wt wrz 23, 2008 12:54 przez Xabingo, łącznie zmieniany 1 raz.
Ten alarm jest z golfa 2? czy od czego? musisz wiedzieć jaki to dokładnie alarm i wtedy ściągnąć schemat podłączenia pewnie znajdziesz na necie, ja jakiś czas temu podłączałem troche bardziej skomplikowany alarm do swojego brum, z odpalaniem z pilota i takimi bajerami, było troche roboty ale sympatyczni koledzy z forum mi bardzo pomogli agrala i Paweł Marek więc jakdobrze zagadasz to moze i Tobie pomogą.
Te czarne puszki to centralka i chyba czujnik wstrząsu choć nie jestem pewny
Te czarne puszki to centralka i chyba czujnik wstrząsu choć nie jestem pewny
- Paweł Marek
- V.I.P.
Xabingo, masz jakiś tam sterownik alarmu i jakąś tam centralkę zamka. Na pudełkach brak oznaczeń, może będa w środku na płytce, a może ktoś rozpozna jaki to alarm, wtedy będzie mozna szukać schematów.
Póki co: ciężko byłoby dojść który kabel jest od czego, na tyle ciężko że albo wygrzeb z portfela jeszcze stówkę i kup jakiś tani alarm z obsługą centralnego zamka razem ze schematem montażu albo szukaj kogoś kto zna ten alarm co masz albo będzie miał czas usiąć z miernikiem i posprawdzać który kabel jest od czego.
Póki co: ciężko byłoby dojść który kabel jest od czego, na tyle ciężko że albo wygrzeb z portfela jeszcze stówkę i kup jakiś tani alarm z obsługą centralnego zamka razem ze schematem montażu albo szukaj kogoś kto zna ten alarm co masz albo będzie miał czas usiąć z miernikiem i posprawdzać który kabel jest od czego.
Ostatnio zmieniony wt wrz 23, 2008 20:09 przez Paweł Marek, łącznie zmieniany 1 raz.
Kto o coś spytał i uzyskał poradę niech czuje się zobowiązany napisać o rezultatach -pomogło, nie pomogło, jakie było właściwe rozwiązanie problemu.
- Paweł Marek
- V.I.P.
w sumie zrobiłbym to samo, ale ostrzegam: łatwo nie będzieXabingo pisze:bo uparłem się na ten.
Na wstępie potrzebne info, czy to dokładany elektryczny central czy oryginał, jeśli penumatyczny oryginał to czy masz dodatkowo siłownik elektryczny do drzwi kierowcy.
Kto o coś spytał i uzyskał poradę niech czuje się zobowiązany napisać o rezultatach -pomogło, nie pomogło, jakie było właściwe rozwiązanie problemu.
- Paweł Marek
- V.I.P.
http://www.batex.hg.pl/Schemat%20tiger.htm
to chyba Tiger, albo coś bardzo podobnego tylko starszego. Na stronce jest schemat, dasz rady się sam upewnić? Bo inaczej kiepsko będzie to rozwiązać.
to chyba Tiger, albo coś bardzo podobnego tylko starszego. Na stronce jest schemat, dasz rady się sam upewnić? Bo inaczej kiepsko będzie to rozwiązać.