problem z temperatura silnika
Moderatorzy: Michał_1977, italiano_83, G0 Karcio, Haki, Qto, marcin7x5, VIP
no i na vagu pojawia się cały czas błąd: 01269 - Commencement of Injection Valve (N108)
31-10 - Open or Short to Ground - Intermittent.
Nic z tego nie rozumie tylko czujnik wczoraj zmieniłem wcześniej nie było takich cyrków :/
w basic setings w 000 pozycji 2 kat wtrysku skacze(jeśli w dobra pozycje patrzyłem) skacze od 15 do 18, auto po dodaniu gazu kopci na bialo niebieski kolor i po przekroczeniu 2000 obr/min trzesie buda
31-10 - Open or Short to Ground - Intermittent.
Nic z tego nie rozumie tylko czujnik wczoraj zmieniłem wcześniej nie było takich cyrków :/
w basic setings w 000 pozycji 2 kat wtrysku skacze(jeśli w dobra pozycje patrzyłem) skacze od 15 do 18, auto po dodaniu gazu kopci na bialo niebieski kolor i po przekroczeniu 2000 obr/min trzesie buda

Ostatnio zmieniony wt wrz 23, 2008 19:17 przez bartek2, łącznie zmieniany 1 raz.
to znowu ja ale sie problem zrobił a zaczęło sie od zwykłego czujnika :/ Chyba pozbyłem sie jednego problemu z dodawaniem obrotów przy odpaleniu przekręciłem czujnik tak żeby wtyczka wchodziła bez jej skręcania i pali juz normalnie
tylko płynu muszę trochę dolać ale to chyba nie ma nic do tego. Dziwne te objawy wypiołem wtyczkę od czujnika temp błąd z N108 sie wykasował na jedynce auto ruszyło jak należy a na dwójce już zamula
Jak masz jeszcze jakieś rady to je przyjmę z miłą chęcią
a Właśnie brat mi sie przyznał ze zapomnial rano o wypiętych dwóch wtyczkach (czarnej i brązowej tych po prawej stronie bloku za czujnikiem temp) i próbował auto odpalić oczywiście nie chyciło 

dobra logi postaram się zrobić niewiem jak mi wyjdą, jeszcze jedno mam pytanie bo przy wyciąganiu czujnika woda chyba trochę poleciała na ta dużą okrągłą wtyczkę :/ Niewiem czy tu nie jest pies pogrzebany bo ten błąd z N108 pojawił się zaraz po wymianie czujnika i napewno wcześniej go nie było. Nawet niewiem jak ta wtyczkę wyczyścić żeby nic nie uszkodzić.
statyczne wyjdą dobrzebartek2 pisze:dobra logi postaram się zrobić niewiem jak mi wyjdą,

dynamiczne od 1500-4000 gaz w podłodze !! bez wachlowania
mówiłem sprawdź okablowanie i wtyczkibartek2 pisze:jeszcze jedno mam pytanie bo przy wyciąganiu czujnika woda chyba trochę poleciała na ta dużą okrągłą wtyczkę :/ Niewiem czy tu nie jest pies pogrzebany bo ten błąd z N108 pojawił się zaraz po wymianie czujnika i napewno wcześniej go nie było. Nawet niewiem jak ta wtyczkę wyczyścić żeby nic nie uszkodzić.

Ostatnio zmieniony śr wrz 24, 2008 12:11 przez damcio151, łącznie zmieniany 1 raz.
narazie poszły tylko statyczne dynamicznych nie uda się chyba zrobić bo słabo ciągnie :/ akuart jak robilem te logi to bylo dobrze błąd znikł przez chwile teraz dalej jest, teraz w grupie 000 w pozycji 2 skacze mi od 18 do 255. Popiskalem preparatem to styków ale nie umiem wyciągnąć tej dużej okrągłej wtyczki żeby tam coś wyczyścić.