problem z linką od licznika mk2

Masz problem ze swoim VW?
Napisz tutaj co go boli :)

Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP

Awatar użytkownika
thomson
Nowicjusz
Nowicjusz

problem z linką od licznika mk2

Post autor: thomson » ndz lis 13, 2005 14:40

witam mam pytanko jak wymienic linke od licznika w golfie 2 .Czy to duzo pracy ???

Awatar użytkownika
nawrotvw
Użytkownik
Użytkownik
Kontakt:

Post autor: nawrotvw » ndz lis 13, 2005 15:08

Po pierwsze musisz dostac sie do licznika z tylu, niekoniecznie go wyjmujac. Poodkrecaj wszystko dookola licznika aby go przynajmniej podniesc. z tylu licznika linka jest przymocowana na zatrzask. Musisz mocno nacisnac zatrzask i wyciagnac linke do tylu. Nastepnie musisz wykrecic linke przy skrzyni, tylko delikatnie bo mocowanie jest aluminiowe i mozna je pogiac lub polamac. Potem wyciagasz cala linke do komory silnika z oslona gumowa i wkaladasz nowa. Wkrecasz linke w skrzynie, tylko musi wejsc w mocowanie i wciskasz linke w tyl licznika, wszystko skrecasz i jest OK.

Awatar użytkownika
Paweł Marek
V.I.P.
V.I.P.

Post autor: Paweł Marek » ndz lis 13, 2005 15:34

do zaczepu linki można się dostać wkładając rękę od dołu od strony skrzynki bezpieczników. Wystarczy tlko jeden plastik koło nóg kierowcy rozkręcić. Tak jest szybciej.

Kto o coś spytał i uzyskał poradę niech czuje się zobowiązany napisać o rezultatach -pomogło, nie pomogło, jakie było właściwe rozwiązanie problemu.

Awatar użytkownika
thomson
Nowicjusz
Nowicjusz

Post autor: thomson » ndz lis 13, 2005 18:08

dzieki za radywe wtorek sie za tozabieram. A mam jeszcze jedno pytanko w liczniku z indexem predkosci 935 wymieniłem tarcze tylko teraz licznik szaleje zawyza o conajmniej 20 km/h pod tarcza była tam sprezynka jak ja trzeba naciągnąc aby dobrze wskazywał licznik, autko ledwo sie toczy a juz pokazuje 40

Awatar użytkownika
nawrotvw
Użytkownik
Użytkownik
Kontakt:

Post autor: nawrotvw » ndz lis 13, 2005 18:18

Poszukaj w dziale PORADY , tu masz link:
http://vwgolf.pl/porady/licznik.html

Awatar użytkownika
Mathi
Mały gagatek
Mały gagatek
Kontakt:

Post autor: Mathi » wt lis 15, 2005 10:05

thomson pisze:dzieki za radywe wtorek sie za tozabieram. A mam jeszcze jedno pytanko w liczniku z indexem predkosci 935 wymieniłem tarcze tylko teraz licznik szaleje zawyza o conajmniej 20 km/h pod tarcza była tam sprezynka jak ja trzeba naciągnąc aby dobrze wskazywał licznik, autko ledwo sie toczy a juz pokazuje 40
Przed bolcem na liczniku jest taka biala kreseczka. Wskazowka musi byc ustawiona na niej po zalozeniu wskazowki, dopier potem delikatnie trzeba przelozyc wskazowke na prawodlowa strone bolca :smoke:

Pozdrawiam,
Mathi

:satan: Golf II 1,6 BoStOn, Automat :okej:
Golf III, 1,9 TDi, Automat - juz nieaktualne - koszt samochodu 10000, koszt naprawy 5000 - oddałem auto do miłych Panów w komisie z podziękowaniem, ze mi taki zlom sprzedali

Zablokowany

Wróć do „Techniczne (archiwum)”