Witam, mam taki problem jak wcisnę przełącznik na zamykanie szyby od strony kierowcy to zamyka się tak na 3/4 i następnie się cofa do polowy i tak w kółko a jak przytrzymam to staje tez mniej więcej na 3/4 zamykania ale już się nie cofa i muszę wcisnąć jeszcze raz żeby zamknęła się do końca, ale nie zawsze tak jest, zdarza się tez ze zamyka się od początku do końca sama bez żadnych cofnięć i zatrzymań czyli tak jak bozia przykazała i tak jak zamyka się okno od strony pasażera. Może ktoś maił taki przypadek i powie co może być przyczyna takiego zachowania się szyby. Dziękuje
[ Dodano: 21 Wrz 2008 14:19 ]
Kurcze nie wiem czy w dobrym miejscu umieściłem ten tomat ale jak się pomyliłem to bardzo przepraszam
Elektryczna szyba zamyka sie na raty
Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP
Elektryczna szyba zamyka sie na raty
Ostatnio zmieniony pn wrz 22, 2008 20:51 przez DanWlo, łącznie zmieniany 2 razy.
- Paweł Marek
- V.I.P.

W tym wypadku nie będzie chodziło o czujniczek obrotów (opis od fotki 15 dalej). Zrób reset modułu. Wykręć wtyczkę z słupka, poczekaj, załóż nazad, włącz zapłon i zamknij kilka razy i otwórz szybę od końca do końca trzymając wciśnięty przycisk jeszcze sekunde dwie po zakończeniu ruchu szyby.
Kto o coś spytał i uzyskał poradę niech czuje się zobowiązany napisać o rezultatach -pomogło, nie pomogło, jakie było właściwe rozwiązanie problemu.