Rozbiórka tylnego spryskiwacza

Masz problem ze swoim VW?
Napisz tutaj co go boli :)

Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP

Awatar użytkownika
xiyal
Mały gagatek
Mały gagatek
Kontakt:

Rozbiórka tylnego spryskiwacza

Post autor: xiyal » sob wrz 20, 2008 17:03

Witam,
jak rozebrać tylko spryskiwacz? Wygląda na to że się przypchał, bo płyn dochodzi do tylnej klapy. Od dołu, tam gdzie się podłacza przewód jest plastikowy króciec, to jest połączone z czarnym plastikem przy obudowie silniczka no i na zewnątrz na końcu jest dysza. Czy da się wyjąć ten krócieć od wewnątrz i dyszę od zewnątrz, tak by ewentualnie odstać się do rurki która prowadzi płyn do dyszy?

Chodzi mi tylko jak rozebrać spryskiwacz, bo do samego silniczna wycieraczki i kabli już się dostałem :)

Pozdro
Adam

Pozdro
xiyal

Awatar użytkownika
Paweł Marek
V.I.P.
V.I.P.

Post autor: Paweł Marek » sob wrz 20, 2008 17:21

Raczej nie rozbierzesz, spryskiwacz jest z dwóch cześci plastykowych połączonych na wcisk (jedna od spodu druga od zewnątrz). Więc próbuj przepchać od zewnątrz pod ciśnieniem, jakąś szpilką najwpierw próbuj samą dyszę oczyścić. A jak się nie da to nie problem, cała część kosztuje 7 zeta. Tyle że do wyjęcia sterej zwykle trzeba użyć wiertła, średnicy takiej jak rurka spryskiwacza, bo się zapieka

Kto o coś spytał i uzyskał poradę niech czuje się zobowiązany napisać o rezultatach -pomogło, nie pomogło, jakie było właściwe rozwiązanie problemu.

Awatar użytkownika
Matador
Użytkownik
Użytkownik

Post autor: Matador » sob wrz 20, 2008 17:26

ja bym od razu wyrąbał i założył nowy..
tak jak Paweł Marek, napisał wiertełkiem (zdaje się 5-ką) rozwiercić i nowa dysza..
http://www.allegro.pl/item432136489_dys ... riant.html
Ostatnio zmieniony sob wrz 20, 2008 17:27 przez Matador, łącznie zmieniany 1 raz.

Zablokowany

Wróć do „Techniczne (archiwum)”