Dziwny dzwiek podczas wolnej jazdy

Masz problem ze swoim VW?
Napisz tutaj co go boli :)

Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP

butterloops
Nowicjusz
Nowicjusz

Dziwny dzwiek podczas wolnej jazdy

Post autor: butterloops » śr wrz 17, 2008 22:09

Mam problem dziwny bo nie wiem co moze byc tego przyczyna... podjerzewam ze lozyska moga byc przyczyna a wiec probelm jest nastepujacy...
Samochod na luzie nie wydaje dziewnku( stojac w miejscu ) kiedy ruszam i mam niewielka predkosc samochod wydaje dziwne piski skrzypeinia itp... Wrzuce na luz i mala predkosc ta sama reakcja kiedy dodaje gazu dzwienku nie ma ... ale jak jade na luzie czy mala predkosc dzwienk sie nasila... wie ktos moze co moze to powodowac? napewno nie paski bo to odpada na bank...
Ostatnio zmieniony śr wrz 17, 2008 22:43 przez butterloops, łącznie zmieniany 1 raz.

Awatar użytkownika
dziejo
V.I.P.
V.I.P.
Silnik: AFN

Post autor: dziejo » śr wrz 17, 2008 22:20

to mogą być np hamulce klocki biją lub tarcza krzywa
moze to być lużny wyrównowaznik półosi

butterloops
Nowicjusz
Nowicjusz

Post autor: butterloops » czw wrz 18, 2008 11:09

No nic zobaczymy jutro jak go do mechanika odstawie.. oby to nie bylo kosztowne bo w tym miesiacu juz na oc i przeglad wydalem :/ . Dzieki za pomoc odpisze po naprawie co bylo powodem. Pozdrawiam

[ Dodano: 19 Wrz 2008 17:25 ]
Klocki hamulcowe byly przyczyna piskow jeden zabardzo sciskal co powodowalo ten dzwienk :) poprostu nie odbijal odrazu.
Pozdrawiam i dziekuje za pomoc.
Mozna zamknac EOT

Zablokowany

Wróć do „Techniczne (archiwum)”