Nie mozna odpalic
Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP
Nie mozna odpalic
Witam wszystkich bardzo serdecznie mam taki problem a mianowicie,kolega nie moze odpalic golfa II '87r 1,6 D na minusie niewiem co jest wymienilem filter paliwa, świece i akumulator jest sprawny bo sprawdzałem wszystko wiec w czym jest problem ?? czy moze to byc zwiazane z rozrzadem cos?? czy sie mysle dzieki za pomoc
-
- Gadatliwa bestia
- Auto: mk3
- Silnik: 1Z
- Kontakt:
Napisz cos wiecej, czy wczesniej nie bylo problemow z odpalaniem, jaki przebieg ma silnik, jak sie zachowuje podczas odpalania, jesli kopci na bialo to znaczy, ze paliwo dostaje, ale nie osiaga wystarczajacej tep. do samozaplonu. Sprawdz na poczatek czy dochodzi prad do zaworka, swiec zarowych i czy sam zaworek dziala, jak sie zalacza powinna byc slychac cykniecie.
szopek87, to ropniak, zadnych kabli wysokiego napiecia, ssania itp.szopek87 pisze:a moze wtryski sprawdzic , moze maja zle cisnienie
wczesniej nie bylo zadnych problemow z silnikiem, autko ma na liczniku 280 tsiecy ale nie mam pewnosci ze jest to faktyczny przebieg,a do tego co mowisz to musze sprawdzic bo wczesniej nie zwracalem uwagi czy kopci na bialo i ten zaworek sprawdzeanaba255 pisze:Napisz cos wiecej, czy wczesniej nie bylo problemow z odpalaniem, jaki przebieg ma silnik, jak sie zachowuje podczas odpalania, jesli kopci na bialo to znaczy, ze paliwo dostaje, ale nie osiaga wystarczajacej tep. do samozaplonu. Sprawdz na poczatek czy dochodzi prad do zaworka, swiec zarowych i czy sam zaworek dziala, jak sie zalacza powinna byc slychac cykniecie.