piszczenie w układzie kierowniczym
Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP
piszczenie w układzie kierowniczym
przy mocnym skręcie kołami słychać piski i nienaturalne odgłosy układu kierowniczego ze wspomaganiem,jest to golf4 1,9tdi rok 2003 przebieg133 tys , stan płynu w układzie ok
napisz jak bedzie juz po wymianie ... jakie efekty ... THXromanek84 pisze:ja mam to samo ale u mnie to piszczy pasek wielorowkowy- mam do wymiany prawdopodobnie z napinaczem bo skaka i klekocze.
Ostatnio zmieniony śr wrz 17, 2008 17:50 przez paweł89, łącznie zmieniany 1 raz.
Dzisiaj jestem po wymianie napinacza+paska wszystko ustało (jest cisza aż miło) tzn piszczenie przy mocnym skręcie i dziwne odgłosy takiego chrobotania jakby. Koszty jakbyś chciał to napinacz 115zł firmy takiej jak oryginał coś na L... pasek 78zł contitech + wymiana 30zł niechciało mi się samemu grzebać ale da rade to wymienić samemu.
Ostatnio zmieniony pn wrz 22, 2008 22:11 przez romanek84, łącznie zmieniany 1 raz.
Dzięki za odpowiedź,cieszę się bardzo że u Ciebie wszystkie problemy znikły po wymianie paska i napinacza.Wyobraź sobie że też udałem się do mechanika i"diagnoza''taka jak Twoja.Umówiłem się dzisiaj na wymianę ,ku mojemu zdziwieniu fachowiec zmienił zdanie,teraz uważa że to koło dwumasowe. Tu koszty są dziesięć razy większe.Nie wiem co myśleć chyba trzeba zmienić fachowca. Pozdrawiam
Sprawdź jeszcze taki objaw na wolny ch obrotach właćz wszystko co możliwe z elektryki, tzn światła krótkie długie, awaryjne, szybe tylną, klime jeśli posiadasz, hamulec naciśnij itp. U mnie tak zrobiłem i właśnie wtedy piszczał pasek bez skręcania (jeżeli będzie piszczał to na 90% pasek) a jak już skręcałem kołami to był okropny pisk. Po prostu daj mu duże obciązenie. spotkałem się tu na forum jak ktoś pisał na piszczenie że to koło zamachowe na którym jest pasek sprawdż czy nie ma bicia?