restart komputera
Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP
-
- Nowicjusz
Re: restart komputera
w jakim aucie i jaki roczniksciagacz07 pisze:jak przeprowadza sie prawidłowo restart komputera??
Podstawowy sposób na restart komputera (w silnikach benzynowych na monowtrysku) to:
- odpięcie klemy od akumulatora na około 10 minut.
- następnie zapięcie klemy z powrotem i odpalenie silnika
- pozwolić silnikowi pracować na wolnych obrotach (jałowych) aż osiągnie normalną temperaturę pracy tj.90 stopni (powinien załączyć się wentylator chłodnicy)
po takim zabiegu komputer powinien sie zrestartować i zdiagnozować poprawnie.
- odpięcie klemy od akumulatora na około 10 minut.
- następnie zapięcie klemy z powrotem i odpalenie silnika
- pozwolić silnikowi pracować na wolnych obrotach (jałowych) aż osiągnie normalną temperaturę pracy tj.90 stopni (powinien załączyć się wentylator chłodnicy)
po takim zabiegu komputer powinien sie zrestartować i zdiagnozować poprawnie.
Lub też można zewrzec klemy ze soba bład
Odłączasz klemę i zapalasz silnik. Pozwalasz by pracował na wolnych obrotach aż włączy się wentylator !!!
To jest reset kompa
Odłączasz klemę i zapalasz silnik. Pozwalasz by pracował na wolnych obrotach aż włączy się wentylator !!!
To jest reset kompa
Ostatnio zmieniony wt wrz 16, 2008 19:36 przez Szymon8, łącznie zmieniany 2 razy.
-
- Nowicjusz
Hmmm. Ciekawe jak odpalić auto przy odłączonej klemie.Szymon8 pisze: Odłączasz klemę i zapalasz silnik. Pozwalasz by pracował na wolnych obrotach aż włączy się wentylator !!!
To jest reset kompa
Zagazowany KR już sprzedany :( , teraz jeżdzi się ABFem :) Abf czyli Abfahrt
Nad ranem:
-żona :gdzie byłeś mordo?!!
-on : na Fylypynach.
Nad ranem:
-żona :gdzie byłeś mordo?!!
-on : na Fylypynach.
-
- Nowicjusz
Mój problem polega na tym. Ostatnio robiłem rozrusznik po złożeniu go i zamontowaniu z powrotem odpaliłem silnik wszystko okey ale w momencie gdy ruszam z pierwszego biegu auto dusi sie i nie ma mocy dopiero jak go wprowadzę w obroty jest wporzadku ale i tak sie prowadzi jak automat. Czy może mieć na to wpływ komputer??
reset sterownika w tym silniku tylko VAGiem napewno podczas wymiany rozrusznika cos odłączyłeś zrób diagnoze sterownika albo spradz jeszcze raz czy wszystko podłączone
jak robisz już coś złego,to rób to dobrze
LAUNCH X431,VCDS 11.11.5,VAG-TACHO 2.5,VAGDashCAN 5.29,AUTO-COM,OP-COM
LAUNCH X431,VCDS 11.11.5,VAG-TACHO 2.5,VAGDashCAN 5.29,AUTO-COM,OP-COM
-
- Nowicjusz
bardzo nie ładnie, Ciebie to kosztowało 40zł, a pomyśl jak czuł się Twój samochódsciagacz07 pisze:moja pamięć nadaje się na śmietnik zapomniałem podłączyc jedna kostke od filtra powietrza i blokowało to dopływ powietrza moja niepamięć kosztowała mnie 40 złnorek111 pisze:spradz jeszcze raz czy wszystko podłączone