Mam problemy z odpaleniem mojego vw gdy jest zimny
Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP
a może rozszczelnił Ci się układ paliwowy??? sprawdż czy nie masz bąbelków powietrza w rurkach doprowadzających paliwo
Moja Lalka 
viewtopic.php?f=91&t=457579&p=5511261#p5511261
V.A.G. PUŁTUSK I WYSZKÓW
viewtopic.php?f=45&t=364001&start=1246
V.A.G. PUŁTUSK I WYSZKÓW
na układ paliwowy to bym raczej nie stawiał bo jak zainteresowany napisał 2 posty wyżej pojawia sie w momencie kręcenia dym z rury - czyli paliwo jest , a zwłaszcza że te silniki i pompy same sie odpowietrzają.
Jeszcze co mi sie przypomniało i ten problem był właśnie też u mnie jak "walnęła " uszczelka pod głowicą to nawet w lecie ciężko było go zapalić a jak zapalił to najpierw dymił na "niebieskawo" a później wogóle.
Jeszcze co mi sie przypomniało i ten problem był właśnie też u mnie jak "walnęła " uszczelka pod głowicą to nawet w lecie ciężko było go zapalić a jak zapalił to najpierw dymił na "niebieskawo" a później wogóle.
wg mnie chyba nie powienien mieć odpowiedniej mocy, nie równo chodzić i przerywać ale nie jestem pewien tegomaly3008 pisze:przyposcmy ze wtryski sa ok, a pompa nie bedzie wytwarzala odpowiedniego cisnienia to co bedzie sie dzialo??
Moja Lalka 
V.A.G. PUŁTUSK I WYSZKÓW
V.A.G. PUŁTUSK I WYSZKÓW
- Maćkooo
- Forumowy spamer :)

Może nie jestem ekspertem w dieslach ale napisze co o tym sądzę.
Po 1 niestety tejn twój silnik ma duży przebieg i napewno kompresja nie jest juz zadowalająca. Przypuszczam że kłopoty chocby małe i tak pozostaną. Napewno o tym że jednak silnik ma swoje za sobą wskazuje mozliwość odpalenia na ciepło.
Ale silnik jest jaki jest i tego nie zmienimy. Wiec co można ew. zrobić. Pamiętaj że przy niskich temperaturach spada zdolność mieszanki do zapłonu ale i sprawność akumualtora. Ważne abys miał dobry akumualtor. Np dobrym sposobem jest otulenie akuma matą termioczną aby jednak zachował więcej wydajności przy rozruchu.
Dalej przyjrzyjmy sie swiecom żarowym. Objawy uszkodzenia świecy to charakterystyczne "napędzanie się" silnika podczas rozruchu i biały dym wydobywający się z wydechu. Gdy sprawdzasz świece to obserwuj iskrzenie.
Dalej jesli nie zmieniałeś filtra paliwa zmień go.
To są takie mniej kosztowne i kłopotliwe sugestie. Pomysl co zaniedbaleś. Może się także niestetyt okazac że juz sama pompa paliwa bądź wtrsykiwacze swoje przeszły , ale coz najpierw sprawdz to co jest sprawdzic najłatwiej.
Po 1 niestety tejn twój silnik ma duży przebieg i napewno kompresja nie jest juz zadowalająca. Przypuszczam że kłopoty chocby małe i tak pozostaną. Napewno o tym że jednak silnik ma swoje za sobą wskazuje mozliwość odpalenia na ciepło.
Ale silnik jest jaki jest i tego nie zmienimy. Wiec co można ew. zrobić. Pamiętaj że przy niskich temperaturach spada zdolność mieszanki do zapłonu ale i sprawność akumualtora. Ważne abys miał dobry akumualtor. Np dobrym sposobem jest otulenie akuma matą termioczną aby jednak zachował więcej wydajności przy rozruchu.
Dalej przyjrzyjmy sie swiecom żarowym. Objawy uszkodzenia świecy to charakterystyczne "napędzanie się" silnika podczas rozruchu i biały dym wydobywający się z wydechu. Gdy sprawdzasz świece to obserwuj iskrzenie.
Dalej jesli nie zmieniałeś filtra paliwa zmień go.
To są takie mniej kosztowne i kłopotliwe sugestie. Pomysl co zaniedbaleś. Może się także niestetyt okazac że juz sama pompa paliwa bądź wtrsykiwacze swoje przeszły , ale coz najpierw sprawdz to co jest sprawdzic najłatwiej.
Pomagają Tobie , pomagaj innym - pisz jak rozwiązałeś swój problem.
Zawsze do przodu :D
http://pl.youtube.com/watch?v=eT0MHN827hs&feature=related
Zawsze do przodu :D
http://pl.youtube.com/watch?v=eT0MHN827hs&feature=related
-
oldstaszek
- Forum Master

- Kontakt:
...jak poprzednik.
Diagnostyka Cię nie minie.
1.Wtryski wyjąć i sprawdzić - mechanik jaki ma na czym to zrobić.
2.Wtryski wyjęte -ciśnienie sprężania.Manometr...
Na pozostałe przyjdzie czas - jak piszesz problem z pierwszym uruchomieniem.
Nadmiar od wtrysku - paliwo nie będzie "tryskać".Gdyby miało tryskać to silnika nie dało by się uruchomić...
Pompa wtryskowa ma zabudowaną pompkę przetłaczającą - z nadmiaru pompy będzie fontanna...Tyle na początek aby nie gmatwać.
Diagnostyka Cię nie minie.
1.Wtryski wyjąć i sprawdzić - mechanik jaki ma na czym to zrobić.
2.Wtryski wyjęte -ciśnienie sprężania.Manometr...
Na pozostałe przyjdzie czas - jak piszesz problem z pierwszym uruchomieniem.
Nadmiar od wtrysku - paliwo nie będzie "tryskać".Gdyby miało tryskać to silnika nie dało by się uruchomić...
Pompa wtryskowa ma zabudowaną pompkę przetłaczającą - z nadmiaru pompy będzie fontanna...Tyle na początek aby nie gmatwać.
mojego auta jeszcze nie wyprodukowano...
No to jednak pozostaje Ci sprawdzenie wtrysków i ciśnienia na pompie u jakiegoś kumatego pompiarza
a jak już będziesz miał wykręcone wtryski to można równocześnie sprawdzić kompresję na poszczególnych cylindrach....
a jak już będziesz miał wykręcone wtryski to można równocześnie sprawdzić kompresję na poszczególnych cylindrach....
Ostatnio zmieniony wt wrz 16, 2008 20:16 przez chudi01, łącznie zmieniany 1 raz.