Mam problemy z odpaleniem mojego vw gdy jest zimny
Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP
Mam problemy z odpaleniem mojego vw gdy jest zimny
Prosze o pomoc gdyz rano gdy chce odpalic auto musze probowac jakis czas zanim zapali. Dzieje sie tak gdy silnik jest zimny, w lecie nie bylo problemow.
[ Dodano: 16 Wrz 2008 11:45 ]
Jest to Vw golf II 1988r ponad 750tys km przebiegu bez poważnych napraw silnika
[ Dodano: 16 Wrz 2008 11:45 ]
Jest to Vw golf II 1988r ponad 750tys km przebiegu bez poważnych napraw silnika
Ostatnio zmieniony wt wrz 16, 2008 12:08 przez maly3008, łącznie zmieniany 1 raz.
nic więcej nie mozezsz powiedzieć na ten temat ???
jaki to silnik poj ???
nikt tu wróżką nie jest
a może to monowtrysk????
jaki to silnik poj ???
nikt tu wróżką nie jest
a może to monowtrysk????
Ostatnio zmieniony wt wrz 16, 2008 12:53 przez dziejo, łącznie zmieniany 2 razy.
kolego zobacz
tyle postów o niczym czy ciężko tak odrazu było zacząć konkretnie?????? powinieneś dostać ostrzeżenie ale ze jesteś tu od dzisiaj to nie będziesz go miał
[ Dodano: Wto Wrz 16, 2008 13:05 ]
ssanie działa ci prawidłowo ?
[ Dodano: Wto Wrz 16, 2008 13:05 ]
ssanie działa ci prawidłowo ?
Ostatnio zmieniony wt wrz 16, 2008 13:05 przez dziejo, łącznie zmieniany 1 raz.
więc wybierz sie do jakiegoś mechaniora niech ci sprawdzi świece żarowe - ja od tego bym zaczął , bo jak domniemam kontrolka grzania świec pali się normalnie i gaśnie ???
palenie diesla bez grzania świec to na pewno mu nie pomaga ( nawet w lecie)
palenie diesla bez grzania świec to na pewno mu nie pomaga ( nawet w lecie)
Ostatnio zmieniony wt wrz 16, 2008 13:19 przez chudi01, łącznie zmieniany 1 raz.
jak dokładniej przeczytałem Twój pierwszy post i zwóciłem uwagę na ilość przejechanych km to jednak nie oszukujmy się ale przyczyn może być masa: niska kompresja , "zjedzone" wtryski - leją , niskie ciśnienie na wtryskach - (wina pompy wtryskowej)- leją, ale spróbuj jeszcze odpiąć przewód zasilający świec żarowych ( jak stoisz przed autem to na 1 z prawej - świecy), podłącz mu jeden zacisk żarówki, drugi zacisk żarówki na masę auta i sprawdź jak długo będzie świecić - jeśli ok 14 -18 sek lub dłużej to jest OK jeśli krócej to do wymiany stycznik grzania świec ( ten w skrzynce bezpieczników) a jeśli nie to tak na odległość naprawdę nie wiem.