problem z alarmem (konkretnie z funkcją safety lock)
Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP
- ...radek...
- Użytkownik
problem z alarmem (konkretnie z funkcją safety lock)
posiadam autoalarm typu langeford. po każdorazowym włączeniu zapłonu blokują sie drzwi. mogę je dopiero otworzyć po wyłączeniu zapłonu. da sie to jakoś wyłączyć lub zmienić?
-
- Gadatliwa bestia
- Kontakt:
Cze
Ja mam w swoim alarmie taką funkcję, która działa na podobnych zasadach, ale ona jest aktywowana tylko wtedy gdy zapłon jest włączony i został naciśnięty przycisk polecenia otwierającego/zamykającego drzwi (centralny zamek) i jak się nie myle ta funkcja nosi nazwę "comfort I albo II" nie jestem tego pewien.
Poczytaj instrukcję obsługi, tam powinieneś coś znaleźć, wg mnie to da się zmienić bez większych przeszkód i pewnie niedrogo
Na twoim miejscu pojechałbym do elektryka, lub człowieka, który zakłada alarmy, on napewno będzie wiedział dokładnie... (albo do tej osoby, która ci to zakładała).
Pozdro...
Ja mam w swoim alarmie taką funkcję, która działa na podobnych zasadach, ale ona jest aktywowana tylko wtedy gdy zapłon jest włączony i został naciśnięty przycisk polecenia otwierającego/zamykającego drzwi (centralny zamek) i jak się nie myle ta funkcja nosi nazwę "comfort I albo II" nie jestem tego pewien.
Poczytaj instrukcję obsługi, tam powinieneś coś znaleźć, wg mnie to da się zmienić bez większych przeszkód i pewnie niedrogo
Na twoim miejscu pojechałbym do elektryka, lub człowieka, który zakłada alarmy, on napewno będzie wiedział dokładnie... (albo do tej osoby, która ci to zakładała).
Pozdro...
- ...radek...
- Użytkownik
Langeford, czy legendford??
W legendfordzie F 14 tak się wyłącza:
1. wyłączyć alarm z pilota
2. otworzyć drzwi (zostawić otwarte)
3. włączyć i wyłączyć stacyjkę 8 razy
4. zostawić włączoną po ostatnim razie, po 3 sekundach błysną światła
5. naciśnij lewy przycisk pilota i wybierz ilość potwierdzeń swietlnych (3 - aktywna, 1 - wyłączona)
6. wyłączyć stacyjkę.
W legendfordzie F 14 tak się wyłącza:
1. wyłączyć alarm z pilota
2. otworzyć drzwi (zostawić otwarte)
3. włączyć i wyłączyć stacyjkę 8 razy
4. zostawić włączoną po ostatnim razie, po 3 sekundach błysną światła
5. naciśnij lewy przycisk pilota i wybierz ilość potwierdzeń swietlnych (3 - aktywna, 1 - wyłączona)
6. wyłączyć stacyjkę.