Brzeczacy przekaznik w passacie 1,8 mono-jemotronic
Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP
Brzeczacy przekaznik w passacie 1,8 mono-jemotronic
potrzebuje pomocy w sprawie mojego passata.mianowicie nie moge go odpalic,tzn moge ale nie wchodzi na obroty i po czasie gasnie.i jak przekrece kluczyk w stacyjce to przekaznik o nr 67 ktory znajduje sie w skrzynce z bezpiecznkami starsznie brzeczy.to jest przekznik sterujacy wtryskiem.znajomy mechanik powiedzial mi ze to moze byc zapchany filtr paliwa w baku. ale do tego trzeba chyba bak wyciagac. jesli ktos cos wie na ten temat to prosze o pomoc....
- daaroo
- Forum Master
- Kontakt:
nie trzeba baku wyciagac przynajmniej w golfie,nie wiem gdzie masz pompe jak w baku to otworz bagaznik zajrzyj pod wykladzine i powinna byc tam taka czarna okragla blaszka przykrecana do podlogi bagazika odkrec ja i masz juz dostepd do pompy w zbiorniku, na wszelki wypadek sprawdz jeszcze pod spodem auta moze tam masz umiejscowiona pompe
spróbuj podmienić ten przekażnik 67 (pompa paliwa), zobacz czy ci woda może spod uszczelki nie leciała na skrzynkę przekażników miałem tak w golfie, i może coś tam zaśniedziało itp
Miałem taki przypadek w samochodzie szwagra że ostatni tłumik się zappchał i samochód po odpalenie chodził ok 30 sek i gasł nie było wogóle ujścia spalin.
Pozostają ci jeszcze kody błyskowe
A i zmień mechanika
Miałem taki przypadek w samochodzie szwagra że ostatni tłumik się zappchał i samochód po odpalenie chodził ok 30 sek i gasł nie było wogóle ujścia spalin.
Pozostają ci jeszcze kody błyskowe
A i zmień mechanika
www.vwsquad.prv.pl