jakie są objawy zużytego napinacza paska wielorowkowego??
Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP
jakie są objawy zużytego napinacza paska wielorowkowego??
Witam
tak jak w temacie. Objaw jeden taki że piszczy mi pasek na zimnym silniku, a jeszcze jakieś są? Może klekotać ten napinacz?? Bo zaczoł mi jakoś silnik głośniej klekotać.
Silnik to TDI (115KM) typ AJM.
Pozdrawiam
tak jak w temacie. Objaw jeden taki że piszczy mi pasek na zimnym silniku, a jeszcze jakieś są? Może klekotać ten napinacz?? Bo zaczoł mi jakoś silnik głośniej klekotać.
Pozdrawiam
-
greg
-
greg
Re: jakie są objawy zużytego napinacza paska wielorowkowego?
będzie telepało napinaczem i metaliczne odgłosy, charakterystyczne jest też to że jest wyciek na teleskopikuromanek84 pisze:Witam
Pozdrawiam
Jeżeli miewasz problemy z kobietami, to miej na uwadze to, że z problemami trzeba się czasem przespać.
PL
Nigdy nie dyskutuj z idiotą. Najpierw sprowadzi Cię do swojego poziomu, a potem pokona doświadczeniem.
PL
Nigdy nie dyskutuj z idiotą. Najpierw sprowadzi Cię do swojego poziomu, a potem pokona doświadczeniem.
-
oldstaszek
- Forum Master

- Kontakt:
Piszczenie na zimnym...Rozumiem że mała przygazówka po uruchomieniu.Oznacza ona że należy trochę podciągnąć pasek.
Dla zrozumienia - rozruch powoduje rozładowanie częściowe aku.
Alternator(taka jego uroda)będzie przez krótki okres ładował na maxa a to oznacza większy pobór mocy z silnika.Podobny efekt(poślizg paska)usłyszysz jak chlapnie woda z kałuży przy obciążeniu prądowym(światła)...Rolka - mechaniczny na średniowysokiej tonacji dźwięk idący w górę wraz ze wzrostem obrotów.
Alternator(taka jego uroda)będzie przez krótki okres ładował na maxa a to oznacza większy pobór mocy z silnika.Podobny efekt(poślizg paska)usłyszysz jak chlapnie woda z kałuży przy obciążeniu prądowym(światła)...Rolka - mechaniczny na średniowysokiej tonacji dźwięk idący w górę wraz ze wzrostem obrotów.
mojego auta jeszcze nie wyprodukowano...
Re: jakie są objawy zużytego napinacza paska wielorowkowego?
będzie telepało napinaczem i metaliczne odgłosy, charakterystyczne jest też to że jest wyciek na teleskopiku[/quote]
ale mam wersje bez teleskopiku
[ Dodano: 16 Wrz 2008 22:51 ]
tylko da się go jakoś naciągnąć?? skoro jest napinacz
jeżeli tak to jak?
ale mam wersje bez teleskopiku
[ Dodano: 16 Wrz 2008 22:51 ]
oldstaszek pisze:Piszczenie na zimnym...Rozumiem że mała przygazówka po uruchomieniu.Oznacza ona że należy trochę podciągnąć pasek.
tylko da się go jakoś naciągnąć?? skoro jest napinacz
jeżeli tak to jak?