koło po uderzeniu w kraweznik
Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP
- sylwester87
- Nowicjusz

- Kontakt:
koło po uderzeniu w kraweznik
witajcie moze pomozecie mi w temacie golfa 2...wie uderzylem w kraweznik na zakrecie i kolo stoi w skosie gorna czesc kola wystaje na zew...wymienilem przeglub zew bo bym zepsuty i nie wiem co dalej...co moze byc jeszcze zepsute?pomozecie?
Ostatnio zmieniony śr wrz 10, 2008 21:09 przez sylwester87, łącznie zmieniany 1 raz.
- Paweł Marek
- V.I.P.

- majster heniek
- Forumowy spamer :)

- Auto: Jest
- Silnik: też
- sylwester87
- Nowicjusz

- Kontakt:
kolo
witam kolo sporo sie wysunelo na błotnik...zamowilem juz wahacz i na wszelki wypadek makpersona calego bo cos tez podejzanie wygladal...co wy na to? 

-
wojtas4589
- Wamia Mazury
- Auto: Golf V
- Silnik: BKC
- Kontakt:
- Lipek81
- Mistrz KieroVWnicy

- Kontakt:
No to ładnie przygrzałeś.....
Mogło pójść na regulacji pochylenia koła - ale ona chyba nie ma takiego wielkiego zakresuMusiało się coś pogiąć w górnym mocowaniu zwrotnicy do McPersona - albo jedno, albo drugie, albo oba. Wahacz - w sumie niekoniecznie pógł się pogiąć, bo koło jakby wystaje u góry, ale u dołu jest mniej więcej w prawidłowej pozycji - gdyby poszedł wahacz, to dół byłby bardziej schowany w nadwozie - ale oczywiście wahacz do sprawdzenia, a jak już kupiłeś to wymieniaj. Wymieniłbym też gumy na wachaczu, sworzeń wahacza, końcówkę drazka kierowniczego i sam drążek. No i felga to na bank poszła. Mogłeś jeszcze pogiąć piastę - musisz sprawdzić czy ma bicie przy kręceniu kołem.
Ogólnie to cieżko coś ocenić na odległosć.
Mogło pójść na regulacji pochylenia koła - ale ona chyba nie ma takiego wielkiego zakresuMusiało się coś pogiąć w górnym mocowaniu zwrotnicy do McPersona - albo jedno, albo drugie, albo oba. Wahacz - w sumie niekoniecznie pógł się pogiąć, bo koło jakby wystaje u góry, ale u dołu jest mniej więcej w prawidłowej pozycji - gdyby poszedł wahacz, to dół byłby bardziej schowany w nadwozie - ale oczywiście wahacz do sprawdzenia, a jak już kupiłeś to wymieniaj. Wymieniłbym też gumy na wachaczu, sworzeń wahacza, końcówkę drazka kierowniczego i sam drążek. No i felga to na bank poszła. Mogłeś jeszcze pogiąć piastę - musisz sprawdzić czy ma bicie przy kręceniu kołem.
Ogólnie to cieżko coś ocenić na odległosć.
Ostatnio zmieniony pt wrz 12, 2008 16:09 przez Lipek81, łącznie zmieniany 1 raz.
- naprawa, odnowa i budowa od podstaw wiązek elektrycznych (także clean look);
- swapy silników;
- inne nietypowe usługi elektryczne, których warsztaty nie robią, albo biorą za nie kupę kasy :D
BARDZO niskie ceny, staranne wykonanie - szczegóły priv.
- swapy silników;
- inne nietypowe usługi elektryczne, których warsztaty nie robią, albo biorą za nie kupę kasy :D
BARDZO niskie ceny, staranne wykonanie - szczegóły priv.
- sylwester87
- Nowicjusz

- Kontakt:
koło
no troche przywalilem bo tylka opona zeszla z felgi bo te uderzenie bylo na zakrecie:)zmienie wahacz bo kupilem nowy z wszystkimi sworzeniami czy jak to sie nazywa
i caly makperson bede mial o 18 wiec sie zobaczy co i jak:)moze akurat tylko te dwie czesci sie wymieni i bedzie ok...
[ Dodano: 22 Wrz 2008 19:18 ]
witam jeszcze raz zrozilem juz golfika prawie calego:)a w tym kole to poszla tylko i wylacznie zwrotnica zgiella sie:(i mam pytanie moze ktos posiada odsprzedac tylna pelke?gg9775079
[ Dodano: 22 Wrz 2008 19:18 ]
witam jeszcze raz zrozilem juz golfika prawie calego:)a w tym kole to poszla tylko i wylacznie zwrotnica zgiella sie:(i mam pytanie moze ktos posiada odsprzedac tylna pelke?gg9775079