1.8 GX nie pracuje na benzynie
Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP
- HugokopteR
- Ma gadane
- Kontakt:
1.8 GX nie pracuje na benzynie
Witam
Mam problemik
Moj golf nie chce pracowac na benzynie, na gazie chodzi bez problemu
jezeli to pomoze to mam nowe kable zaplonowe, świece, nowe filtry (wszytskie), wymieniony rozrzad i dobrze ustawiony zaplon ( wszytsko bylo robione w serwisie VW)
Mam problemik
Moj golf nie chce pracowac na benzynie, na gazie chodzi bez problemu
jezeli to pomoze to mam nowe kable zaplonowe, świece, nowe filtry (wszytskie), wymieniony rozrzad i dobrze ustawiony zaplon ( wszytsko bylo robione w serwisie VW)
Ostatnio zmieniony wt wrz 09, 2008 19:31 przez HugokopteR, łącznie zmieniany 2 razy.
- HugokopteR
- Ma gadane
- Kontakt:
paliwo dochodzi na pewno ( odkrecalem przewod i pryska z niego), iskra tez jest
Ostatnio zmieniony wt wrz 09, 2008 19:31 przez HugokopteR, łącznie zmieniany 2 razy.
-
- Wamia Mazury
- Auto: Golf V
- Silnik: BKC
- Kontakt:
Raż już o tym pisałe odnośnie mk1. Paliwo jest, tylko gdzie to paliwo dochodzi? Rozumiem że pompa chodzi i tłoczy paliwo do rozdzielacza, bo jak mGX na to pewnie KE-Jetronic. Spotkałem się z przypadkiem, gdzie popychacz, który przenosi drgania klapy przepływomierza na membranę rozdzielacza się zatarł i tych drgań nie przenosił wskutek czego paliwo nie było wtryskiwane przez wtryski robocze. Wtrysnij szczypawką trochę paliwa do kolektora i zobacz czy zagada. Jak tak to wskazywać będzie na uszkodzenie rozdzielacza. Mogę się mylić, ale nie wydaje mi się aby niedziałanie wtryskiwacza rozruchowego mogło w lecie tak bardzo utrudniać uruchomienie silnika . Jak na gazie cyka to nie ma czego w zapłonie szukaćHugokopteR pisze:aliwo dochodzi na pewno ( odkrecalem przewod i pryska z niego), iskra tez jest
JaroW
- HugokopteR
- Ma gadane
- Kontakt:
Znaczy odpalasz na gazie i potem na benzynie kiszka. Jak pisałem wygląda to na zatarty tłok sterujący w rozdzielaczu, lub uszkodzenie przepływomierza po np. wystrzale gazu. Dla pewności możesz jeszcze sprawdzić szczelność układu dolotowego od tarczy spiętrzającej do głowicy i układu przewietrzania silnika (odmy), oraz sprawdzić ciśnienie paliwa dochodzącego do rozdzielacza. Jak tam będzie oki a po przełączeniu na benzynę i podaniu paliwa strzykawką silnik zagada na chwile i zgaśnie to masz winowajcę Poszukaj bo jest o tym w necie np tu http://www.w114-115.org.pl/forum/cms_vi ... .php?aid=9
ale gdy juz zagada, i popracuje na gazie to jak przerzuce na benze to od razu zaczyna sie dusic i gasnie
JaroW
Może to być spowodowane faktycznie tym, ze iskra biega wewnątrz kopułki i skacze nie tam gdzie powinna. Zapłon to raczej sam się bez powodu nie przestawia, chyba że go ma (coś się popuściło lub zerwało) to da się sprawdzić. Jak wali z rury to jeszcze może sprawdzić czy się nie zalewa przez wtrysk rozruchowy. Może być zawieszony lub jego sterowanie nawaliło. wystarczy odpiąć wtyczkępostoi ze 20minut to załapie tak jakby trochę paliwa dostał i gaśnie...strzela z rury przy kręceniu
Sprawdź szczelność układu dolotowego tak jak pisałem powyżej. Twój wtrysk jest na to szczególnie wrażliwy, oraz czy to wycie nie pochodzi przypadkiem od rozrządu. Może też pochodzić od kończącej się pompy paliwa, która daje za niskie ciśnienie. Próbuje zgadywać bo nie wiem skąd ten odgłos dochodziByku21 pisze:lizga się,to znaczy taki odgłos jakby wycie
JaroW