Witam przeszukałem już posty innych forumowiczów ale niczego nie znalazłem...
Mam golfa mk2 wersja memphis 3 drzwiowy ...
Problem pierwszy polega na tym ze podczas jazdy po nieruchawościach ale dopiero po jakimś czasie zaczyna coś strasznie stukać można to porównać do pukania w drzwi ale takiego strasznie szybkiego(i przytłumionego)... i im dłużej jadę tym staje się to głośniejsze... Częstotliwość tego stukania jest zawsze taka sama i nie zależy od dziur ani prędkości. Dobiega ono tak jakby z przodu i ze strony kierowcy... Pojechałem do stacji kontroli pojazdów aby mi sprawdzili zawieszenie jednak nie wykryli żadnych luzów i wszystko niby jest ok. Mechanik tam pracujący przejechał się ze mną wtedy autem jeszcze i pojawił się ten dźwięk ale tak na urywek sekundy i był bardzo cichy wtedy :/ Mechanik powiedział mi ze to przekładnia kierownicza będzie i narazie nie muszę się tym przejmować.... Wróciłem do domu i spróbowałem poruszać wszystkimi drążkami idącymi do tej przekładni i żaden nie lata... a jak zaczyna stukać to nie czuć tego w kierownicy tylko tak jakby w podłogę coś uderzało i czuć to w nogach... Czy ktoś mi może powiedzieć co to jest?
Problem drugi polega na tym ze gdy napełnię zbiorniczek spryskiwaczy do pełna i auto akurat stoi krzywo to cały płyn mi się wylewa przez dysze na tylnej szybie .... silniczek na pewno nie pracuje ... co powinienem naprawić?
Z góry dziękuje za wszelka pomoc i na pewno się odwdzięczę
Dziwny stukot i problem ze spryskiwaczem
Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP
-
- Użytkownik
- Kontakt:
Dziwny stukot i problem ze spryskiwaczem
Ostatnio zmieniony czw wrz 11, 2008 08:48 przez 21mariusz03, łącznie zmieniany 1 raz.
VW power :)
- HugokopteR
- Ma gadane
- Kontakt:
Re: DZiwny stukot i problem ze spryskiwaczem
21mariusz03 pisze:Witam przeszukałem już posty innych forumowiczów ale niczego nie znalazłem...
Mam golfa mk2 wersja memphis 3 drzwiowy ...
Problem pierwszy polega na tym ze podczas jazdy po nieruchawościach ale dopiero po jakimś czasie zaczyna coś strasznie stukać można to porównać do pukania w drzwi ale takiego strasznie szybkiego(i przytłumionego)... i im dłużej jadę tym staje się to głośniejsze... Częstotliwość tego stukania jest zawsze taka sama i nie zależy od dziur ani prędkości. Dobiega ono tak jakby z przodu i ze strony kierowcy... Pojechałem do stacji kontroli pojazdów aby mi sprawdzili zawieszenie jednak nie wykryli żadnych luzów i wszystko niby jest ok. Mechanik tam pracujący przejechał się ze mną wtedy autem jeszcze i pojawił się ten dźwięk ale tak na urywek sekundy i był bardzo cichy wtedy :/ Mechanik powiedział mi ze to przekładnia kierownicza będzie i narazie nie muszę się tym przejmować.... Wróciłem do domu i spróbowałem poruszać wszystkimi drążkami idącymi do tej przekładni i żaden nie lata... a jak zaczyna stukać to nie czuć tego w kierownicy tylko tak jakby w podłogę coś uderzało i czuć to w nogach... Czy ktoś mi może powiedzieć co to jest?
Z góry dziękuje za wszelka pomoc i na pewno się odwdzięczę
wydaje mi sieze moze uderzac wydech
u mnie tez tak bylo. problem rozwiazalem "doginajac" kolektor wydechowy
-
- Użytkownik
- Kontakt:
- MŁODY88
- Gadatliwa bestia
- Kontakt:
Moze to przegub, sprawdzales?21mariusz03 pisze:Problem pierwszy polega na tym ze podczas jazdy po nieruchawościach ale dopiero po jakimś czasie zaczyna coś strasznie stukać można to porównać do pukania w drzwi ale takiego strasznie szybkiego(i przytłumionego)... i im dłużej jadę tym staje się to głośniejsze... Częstotliwość tego stukania jest zawsze taka sama i nie zależy od dziur ani prędkości. Dobiega ono tak jakby z przodu i ze strony kierowcy... Pojechałem do stacji kontroli pojazdów aby mi sprawdzili zawieszenie jednak nie wykryli żadnych luzów i wszystko niby jest ok. Mechanik tam pracujący przejechał się ze mną wtedy autem jeszcze i pojawił się ten dźwięk ale tak na urywek sekundy i był bardzo cichy wtedy :/ Mechanik powiedział mi ze to przekładnia kierownicza będzie i narazie nie muszę się tym przejmować.... Wróciłem do domu i spróbowałem poruszać wszystkimi drążkami idącymi do tej przekładni i żaden nie lata... a jak zaczyna stukać to nie czuć tego w kierownicy tylko tak jakby w podłogę coś uderzało i czuć to w nogach... Czy ktoś mi może powiedzieć co to jest?
Toledo III - jest
Golf IV Kombi,Renault Clio 2 1.6 16v,Golf III Kombi,AR 156 SW 2,4JTD , VW Golf II GT Specjal 1.8 RP, Seat Cordoba 2.0 ABF, Alfa Romeo Gtv 2.0 TS, Alfa Romeo 145 1.6 Boxer, VW Golf III GL 1.8 ABS, VW Golf II GL 1.8 GX - ex
Golf IV Kombi,Renault Clio 2 1.6 16v,Golf III Kombi,AR 156 SW 2,4JTD , VW Golf II GT Specjal 1.8 RP, Seat Cordoba 2.0 ABF, Alfa Romeo Gtv 2.0 TS, Alfa Romeo 145 1.6 Boxer, VW Golf III GL 1.8 ABS, VW Golf II GL 1.8 GX - ex
-
- Użytkownik
- Kontakt: