Kłopoty z obrotami, brak reakcji na hamowanie silnikiem
Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP
przy nieuruchomionym to nawet nie da sie jego skasowac, sam znika po odpaleniu i tak ma bycT.O.B.I. pisze:przy tym problemie co miales to nie hall, moze chlopaki w warsztacie poprawili to co spartolili i zwalili to na halla, a ten blad wyskakuje przy nieuruchomionym silniku
Ostatnio zmieniony wt wrz 09, 2008 10:38 przez norek111, łącznie zmieniany 1 raz.
Auto nadal nie chodzi tak jak trzeba. Zdecydowanie zacinają się obroty. Nawet utknęły na 2000 i nie raczyły ruszyć
Tak więc panowie w warsztacie guzik zrobili. I teraz to ja już się wezmę za auto bo widzę po tym że mają taką wiedzę że niech ich gęś kopnie.
Zatem 2 pytania. Jak się czyści silniczek krokowy ?
Jakieś 2 tygodnie temu wymieniłem podstawę wytrysku. I zauważyłem że przepustnica jest pokryta osadem czy cholera wie czym. Czy można rozpuszczalnikiem i szmatką bez demontowania przeczyścić ją ?
Mam nadzieję że da się krokowca zreanimować że będzie śmigał bo inaczej nie ciekawie
No więc tak...po zrestartowaniu komputera niby wszystko wróciło do normy. Tylko kuźwa mać czemu on znowu pali 10-11 litrów wcześniej pięknie 8-9 to znowu 11 litrów mi po mieście chleje :/
Komp niby jest czysty poza hallem który niby jest uszkodzony ale jest sprawny bo tacy fachowcy co podłączyli komputer na wyłączonym silniku chyba.
Miesiąc temu wymieniłem sondę "lambada" oryginał Boscha i było cacy 8-9 litrów a teraz co ? Fakt zimno jest ale bez przesady.
Pytanie co i kto ładnie mówiąc SPI@&#*^% ? Rozrząd źle ustawiony ? (majstry mówią jest dobrze) zapłon też poprawiony niby.
Ratujcie bo inaczej wezmę piłę spalinową i potnę ten silnik
Komp niby jest czysty poza hallem który niby jest uszkodzony ale jest sprawny bo tacy fachowcy co podłączyli komputer na wyłączonym silniku chyba.
Miesiąc temu wymieniłem sondę "lambada" oryginał Boscha i było cacy 8-9 litrów a teraz co ? Fakt zimno jest ale bez przesady.
Pytanie co i kto ładnie mówiąc SPI@&#*^% ? Rozrząd źle ustawiony ? (majstry mówią jest dobrze) zapłon też poprawiony niby.
Ratujcie bo inaczej wezmę piłę spalinową i potnę ten silnik