Na forum znalazłem pomysł aby wykorzystać jeszcze hamulec który trzeba wcisnąć aby odpalić ale on będzie załączał rozrusznik

Ktoś ma jakiś ciekawy pomysł ?
Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP
darek_działosz pisze:Najlepsze zabezpieczenie do czujnik GPS, który ci powiadamia na komórke co sie dzieje z autem.
Koszt załozenia 3,5 tys. plus miesieczny abonament 95 zl
pozdrawiam
o którym hallu mowarybusie1 pisze:krzycho85 jak myślisz z tym hallem nie będzie problemu jezeli chodzi o błędy w kompie
to akurat nie jest dobre bo widac jak sie krecisz w samochodzie przed opaleniemfeniks79 pisze:ja miałem odcięcie zasilania do pompki paliwa w poprzednim golfie, odcięcie zapłonu w astrze, wlaczniki w obydwu przypadkach ukryte dalej niz zasięg rąk siedząc na fotelu kierowcy
Po pierwsze mój golf nie jest tyle wart (nie licząc wartości sentymentalnej)
Najlepsze zabezpieczenie do czujnik GPS, który ci powiadamia na komórke co sie dzieje z autem.
Koszt załozenia 3,5 tys. plus miesieczny abonament 95 zl
pozdrawiam
hmm ciekawy pomysł z tą cewką ale chyba zrobię odcięcie bez świateł.Każde nietypowe zabezpieczenie moim zdaniem o wiele skuteczniejsze niż fabryczne. Zastanów sie na takim rozwiązaniem. Włączając światła postojowe (lub cokolwiek innego) załaczamy przekaźnik podający napięcie na cewkę. Dopóki nie zapalisz świateł , nie ma napięcia na cewce, nie ma iskry, nie ma jazdy.
Pamiętam ale zabezpieczenie przez odcięcie jakiegoś elementu to koszt max 10 zł. A czasami może uratować nam auto. Jak włamali mi się do golfa zimą, na szczęście aku wziąłem do domu żeby naładować to zaje**** mi wszystkie przekaźniki, wyrwali klamkę i zużyli mi całą gaśnice wewnątrz auta :/krzys pisze:pamietaj tylko o jednym jak bardzo złodziej będzie chciał Ci ukraść samochód to i tak go ukradnie.
Myślałem o tym ale boje się o komputer jak np zapomnę włączyć halla czy coś mu sie nie stanie. Poza tym każde takie obejście to dodatkowe metry kabla a to dodatkowa rezystancja więc raczej z czujnikami odpada bo będą przekłamania.krzycho85 pisze:Proponuję zrobić odcięcie na kablu łączącym halla z ECU
tylko że przy zrobieniu zwarcia łatwo można uszkodzić jakiś czujnik, lub rozładować aku. Chyba że zrobić zwarcie a przed nim jakiś układ przeciwzwarciowy ? W momencie zwarcia układ przeciwzwarciowy rozłaczącza czujnik od ECUMoim zdaniem dużo skuteczniejszą metoda jest nie rozłączanie obwodu - a wręcz przeciwnie - zrobienie zwarcia. Dlaczego? Bo każda przerwa jest do ominięcia w prosty sposób - np. w zwykłym silniku benzynowym na gaźniku, powiedzmy, że zrobisz odcięcie na cewce zapłonowej - otwieasz maskę, łączysz aku z cewką i po temacie - samochód chodzi, jakby był kluczyk w stacyjce (no prawie - w golfach mkII masz w kostce oddzielne styki do świateł itp - i to by nie działało).
A takie zwarcie - złodziej, żeby je zneutralizować musi je znaleźć (przerwy nie musi szukać, bo ją mostkuje i tyle). Pytanie - co zewrzeć? W prostych układach zapłonowych, z klasycznymi stykami można zewrzeć właśnie styki w aparacie zapłonowym. Zwarte na stałe styki=brak iskry.
Podejrzewam, że w aparatach z czujnikiem halla też ta się to zrobić, kwestia tylko do czego podpiąć przewód zygnałowy - czy do masy, czy do +12V zasilającego czujnik halla.
Albo odpalić na po pych. Chodzi mi tu bardziej o element psychologiczny. Np. koleś sie włamuje chce odpalić a tuLipek81 pisze:A co blokady rozrusznika to jest w ogóle bez sensu - rozrusznik możesz ruszyć używając np klucza do mieszkania, czy czegokolwiek metalowego, co masz przy sobie.
Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 48 gości