skad wziosc uszczelke do skrzyni biegów ???
Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP
skad wziosc uszczelke do skrzyni biegów ???
mam problem otóż mam malutki wyciek ze skrzyni biegów i teraz pytanie gdzie mozna kupic , wlasnie taka uszczelke szukam i szukam na necie i nie ma :/ ... prosze nie pisac ze w sklepie bo bylem w paru i nigdzie nie mieli. 

-
wojtas4589
- Wamia Mazury
- Auto: Golf V
- Silnik: BKC
- Kontakt:
- majster heniek
- Forumowy spamer :)

- Auto: Jest
- Silnik: też
uszczelki można kupić ale tylko w zestawie cena około 140 zł tak mi podali w sklepie u mnie w mieściepaweł89 pisze:. prosze nie pisac ze w sklepie bo bylem w paru i nigdzie nie mieli.
ja proponuję zrobić samemu z brystolu - bloku technicznego tylko musisz zmierzyć grubość ori uszczelki i kartki z bloku uszczelkę można zrobić grubszą o 0,2 do 0,3 mm , jakbyś musiał dać dwie lub trzy kartki to sklej HERMETYKIEM , HERMOLEM są to uszczelniacze do uszczelnienia przekładni na bazie spiytusu i dodatków uszczelniających i tak samo przyklej uszczelki do korpusów skrzyni biegów po uprzednim odtłuszczeniu
- majster heniek

dodam jakbyś miał dostęp do kryngelytu , polonitu itp 0,5 - 1 mm to by było lepsze , ale dałem najprostszy sposób na uszczelkipaweł89 pisze:o zajefajny pomysł nie wiedziałem o takiej mozliwosci spróbuje jeszcze dzisiaj! mysle ze sie uda dzieki
!
Ostatnio zmieniony pn wrz 08, 2008 12:35 przez majster heniek, łącznie zmieniany 1 raz.
- majster heniek